Günümüz İtalya’sının Lazio bölgesi içerisinde bulunan ve dünya için gerek tarihi gerek manevi yönden büyük önem arz eden Roma şehri, Assassin’s Creed dünyası için de çok önemlidir. Birçok gizemi içerisinde barıdırmaktadır ve oyunumuzdaki baş kahramanlar olan Altair ve Ezio, Roma’da maceradan maceraya atılmıştır. İtikat savaşı Roma’da da kan dökmüştür.

Roma’yı ağırlıklı olarak Brotherhood’da görmekteyiz. Vatikan ve Roma olarak oyuncuya sunulan şehir ciddi anlamda özenilmiş ve iyi yansıtılmıştır.

Roma’yı ilk olarak Assassin’s Creed 2′de gördük, oyunumuzda sonlara doğru yaklaşırken Roma Vatikan’ı görüyoruz. Zaten Brotherhood’da buradan başlıyor ve oyun Roma’da devam ediyor.

Tarihi yapılar, delhizler, halkın gelir seviyesien göre şekillenen sokaklar, suikastçılara destek olan lonco yapıları, surlar, kaleler, gizli mekanlar ve daha nice güzelliği içerisinde barındıran Roma oyuncular için çok güzel bir tecrübe.


TARİHİ BİLGİ

Roma, İtalya’nın ve Lazio bölgesinin başkentidir. Tiber ve Aniane nehirleri arasında ve Akdeniz’e yakındır. 2.7 milyon nüfuslu (Aralık 2006) şehirde Katoliklerin ruhani lideri Papa’nın yaşadığı bağımsız devlet Vatikan da yer almaktadır.

Roma, İtalya’nin en kalabalık şehri ve 1290 km²’lik yüzölçümüyle Avrupa’nın en geniş yüzeye yayılmış başkentlerinden biridir. Milano, Napoli, Torino, Bolonya, Palermo, Catania, Floransa, Cenova ve Bari’nin toplamından daha geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Roma Büyükşehir’in toplam nüfusu 4 milyondur.

75 milyar € luk gelirle İtalya’nın toplam milli hasılasının %6.5′ini tek başına kazanır.

2800 yıllık şehir, sırasıyla ve resmi adlarıyla; eski Roma’nın Yani Bizansajandarmanın , Roma Krallığı’nın, Roma Cumhuriyeti’nin, Roma İmparatorluğu’nun, Papalık Yönetiminin, İtalyan Krallığı’nın ve İtalya Cumhuriyeti’nin merkezi ya da başkenti olmuştur.

Roma da, İstanbul gibi, 7 tepe üzerinde kuruludur. Bu tepeler :
Palatino
Aventino
bugün: Campidoglio , 16. yüzyıla kadar: Capitolinus
Quirinale
Viminale
Esquilino
Celio

ASSASIN’S CREED VE KIZIL ELMA


Ayrıca Turancılık için de büyük önem arz eden Roma, İstanbul Fethi’nden sonra Kızıl Elma Ülküsü’nün hedefi olmuştur. Kızıl Elmayı, Türk Cihan Hakimiyeti mefkuresinin “adım işareti” olarak görebiliriz. Orta Asya’dan beridir süregelen geleneğe göre Kızıl Elma İstanbul’un fethinden sonra San Pedro Katedrali’nin (Roma/Vatikan) tepesine konmuştur.Türklerin fetih hareketinde motivasyon amaçlı kullanılan bir simge olmasının yanında tarihi bir temele de dayanmaktadır. Oğuzlar’ın Hazar Kağanı’nın (Yahudi Türk Devleti) ipek çadırının üstünde bulunan ve hakimiyetin ifadesi olarak kullanılan altın topu [kızılelma'yı] ele geçirmesiyle doğmuştur.