Geride kalan sezonda gösterdiği üstün performansın ardından Real Madrid'e transfer olan Milli futbolcumuz Nuri Şahin, yeni sezon öncesi iddialı açıklamalarda bulundu.
23 yaşındaki Milli ortasaha futbolcusu, AS gazetesine verdiği ve Real Madrid kulübünün de resmi internet sayfasından yayımlanan röportajında şunları söyledi:

"Tüm bunların gerçek olduğuna inanmaya başladım. Real Madrid'le imzalamak rüyanın gerçeğe dönüşmesiydi. Kendime güvenim tam ve eğer sakatlık problem yaşamazsam ilk 11'deki yerimi alacağıma inanıyorum.

Sakatlıktan tamamen kurtuldum ve şimdi eskisinden de iyiym. Takım arkadaşlarımla sıkı antrenmanlara başlamak istiyorum çünkü bu yeni maceram için çok heyecanlıyım."

10 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Borussia Dortmund'dan Real Madrid renklerine bağlanan Türk yıldız, "Menajerim Real Madrid'den birisinin arayacağını söyledi ve 5 dakika sonra telefonum çaldı. Açtığımda arayan kişinin Mourinho olduğunu fark ettim ve şok oldum. İlk başta bunu şaka zannettim. Artık tatilin bitmesini istiyorum çünkü çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Real Madrid kulübünde başkan Perez'in danışmanı olarak görev ayapan Fransız futbolunun unutulmaz ismi Zinedine Zidane'le ilgili de konuşan Nuri, "Zidane kendime örnek aldığım futbolculardan biri ve Real Madrid'de yaptıklarını yakından takip edeceğim" dedi.

La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ezeli rakip Barcelona'ya da mesaj gönderen Nuri, "Barcelona'nın form düzeyi en üst seviyede ve müthiş oynuyorlar ancak Real Madrid otoriteler tarafından geçmiş yüzyılın en iyi takımı olarak seçildi ki; bu da hala dünyanın en iyi takımı olduğumuz anlamına geliyor" dedi.