Euro 2012'de B Grubu'nda oynadığı üç maçı da kaybederek turnuvaya puansız bir şekilde veda eden Hollanda'da bir devir daha kapandı.



Hollanda kaptanı Mark van Bommel, başarısız Euro 2012 macerası sonrası, milli takımı bıraktığını açıkladı.
Hollanda, Avrupa Şampiyonasındaki 3 maçını da kaybederken, en çok eleştirilen isimlerin başında kaptan Mark van Bommel geliyordu. Hollanda basını, Bommel'in, Teknik Direktör Bert van Marwijk'in damadı olması nedeniyle sürekli kendisine ilk 11'de yer bulduğunu savunuyordu. Portakallar artık Bommel'i tartışmayacak. Zira 35 yaşındaki deneyimli futbolcu milli takım kariyerine son verdiğini açıkladı. Yerini gençlere bırakmasının zamanının geldiğini vurgulayan van Bommel, sadece PSV Eindhoven'a odaklanmak istediğini dile getirdi.
İlk kez 2000 yılında Hollanda milli takımına çağrılan van Bommel, 79 kez milli formayı giydi. 2 Dünya Kupası ve 1 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. Van bommel, Euro 2008'i, Teknik Direktör Marco van Basten ile yaşadığı görüş ayrılıkları nedeniyle boykot etti. Van Basten'in görevine son verilmesiyle birlikte, yeniden milli takıma dönen Bommel, Hollanda'nın, 2010 Dünya Kupası’nda finale kadar ilerlemesinde kilit rol oynamıştı. 7 yıl boyunca Barcelona - Bayern Münih ve Milan formaları giyen deneyimli oyuncu, yeni sezonda PSV Eindhoven'in başarısı için mücadele edecek.