UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Atletico Madrid, Bloomfield Stadı'nda Hapoel Tel Aviv'e konuk oldu. La Liga'da olduğu gibi Avrupa'ya da iyi başlayan Madrid temsilcisi, deplasmanda Hapoel Tel Aviv'i 3-0 mağlup etti.




UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Atletico Madrid, Bloomfield Stadı'nda Hapoel Tel Aviv'e konuk oldu. La Liga'da olduğu gibi Avrupa'ya da iyi başlayan Madrid temsilcisi, deplasmanda Hapoel Tel Aviv'i 3-0 mağlup etti.

Ev sahibi ekip sahaya; Edel Apoula Bete, Mor Shushan, Ygal Antebi,John Pantsil, Hanan Maman, Walid Badir, Gil Vermouth, Djemba-Djemba, Bruno Coutinho Martins, Tal Ben Haim ve Toto Tamuz dizilişiyle çıktı.
Atletico Madrid'in ilk 11'i ise; Sergio Asenjo, Domingo Cisma, Silvio Pereira, Cata Diaz, Joao Miranda, Mario Suarez, Raul Garcia, Cristian Rodriguez, Emre Belözoğlu, Adrian Lopez ve Diego Costa şeklinde oldu.
Atletico Madrid'i deplasmanda öne geçiren gol 37. dakikada Cristian Rodriguez'den geldi. Sağ kanattan gelişen atakta top 18 yayına geldi ve Uruguaylı futbolcu sol ayağı ile ceza sahası dışından güzel bir gole imza attı.
Golden 3 dakika sonra Madrid temsilcisinde bu kez sahneye Diego Costa çıktı. Orta sahada yapılan baskı sonrası topu kapan Atleticolu futbolcular, hızlı hücumda defansın arkasına atılan topta Costa'yı buluşturdu. Brezilyalı futbolcu Hapoel defansından sıyrıldıktan sonra kaleci Bete'yi çalımlayarak önünü boşalttı ve topu ağlara gönderdi. Böylece Atletico Madrid 40. dakikada Hapoel Tel Aviv karşısında 2-0 öne geçti.
Geri kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Hollandalı hakem Pol van Boekel ilk 45 dakikanın son düdüğünü çaldı ve Atletico Madrid soyunma odasına 2-0 önde girdi.
İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da üstün oyununa devam eden Atletico Madrid 63. dakikada farkı 3'e çıkardı. Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Emre Belözoğlu penaltı noktasına doğru gönderdiği topta Raul Garcia boş kaldığı pozisyonda topun gelişine vurdu ve takımını rahatlatan gole imza attı.
Maçın geri kalan kısmında konuk ekip Atletico Madrid, rakibine evine gol izni vermedi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 3 puanı 3 golle aldı.
VIKTORIA PLZEN - ACADEMICA

UEFA Avrupa Ligi B Grubu diğer maçında Viktoria Plzen, Academica'yı konuk etti. Ev sahibi ekip 19. dakikada yenik duruma düşmesine rağmen maçı 3-1 kazanmayı bildi ve B Grubu'nda Atletico Madrid ile 3 puanı alan diğer takım oldu.

Viktoria Plzen istekli başladığı maçta Wilson Eduardo'nun 19. dakikada attığı gol ile yenik duruma düştü. Golden sonra çabuk toparlanan ev sahibi ekip, ilk yarıda pozisyonlara girdi ancak beraberlik golünü bulamadı.
İkinci yarıya hızlı başlayan Viktoria Plzen 47. dakikada Jakub Hora'nın ayağından gol ile eşitliği yakaladı. Bu sefer de üstünlük sayısı için yüklenen Çek temsilcisi, çok geçmeden aradığı golü Michal Duris ile buldu ve 2-1 öne geçti. Üstünlük sayısından birçok pozisyona daha giren Viktoria Plzen, 3. golü buldu ve iyice rahatladı. Frantisek Rajtoral'in 80. dakikada kaydettiği gol skoru belirledi ve Viktoria Plzen evinde Academica'yı 3-1 mağlup etmeyi başardı.