Futbol dünyasında gözler El Clasico'ya çevrildi. Barcelona ile Real Madrid, pazar günü Nou Camp'ta karşılaşacak. En çok merak edilen ise şu an 8 olan puan farkının maçtan sonra ne olacağı... El Clasico'yu, pazar akşamı saat 20.50'den itibaren NTV Spor ve NTVSpor.net’ten canlı izleyebilirsiniz.



Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde net galibiyetler alan 2 takım da moralli.

Barcelona, Pep Guardiola'nın bıraktığı yerden yoluna devam ediyor. Katalan ekibi, yeni Teknik Direktörü Tito Vilanova yönetiminde, La Liga ve Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı 8 maçın tamamını kazanmayı başardı. Bu süreçte takımın en etkili ismi yine, 10 kez fileleri havalandıran Lionel Messi'ydi. Cesc Fabregas'ın son dönemdeki formu da dikkat çekici.

La Liga'da ilk kez bir El Clasico maçında Barcelona'yı yönetecek Tito Vilanova, savunmasında ise büyük sorunlar yaşıyor. Sakat Gerard Pique'nin yokluğunda, kaptan Carles Puyol'un da, Benfica ile oynanan son maçta dirseği çıktı. Vilanova'nın bu 2 ismin yokluğunda savunmayı Alex Song - Javier Mascherano ikilisinden oluşturması bekleniyor.

Barcelona'nın 3 yıllık hakimiyetine geçen sezon son veren Real Madrid'i ise çok kritik bir maç bekliyor. Zira lige çok kötü giren eflatun beyazlılar son haftalarda toparlansa da, ezeli rakibinin 8 puan gerisine düşmüş durumda. Bu da olası bir yenilgi halinde, puan farkının 11'e çıkacağı anlamına geliyor. Birçok otorite, ligin henüz başı olmasına karşın, Barcelona'nın 11 puan birden gerisine düşülmesi halinde, Real'in şampiyonluk unvanını koruyamayacağını düşünüyor.

Eflatun beyazlıların en tehlikeli ismi Cristiano Ronaldo tam da El Clasico öncesi, geçen sezonki formuna kavuşmuş görünüyor. Portekizli yıldız, La Liga'da son oynanan Deportivo ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Ajax maçlarında hat-trick yaptı.

Mourinho'nun sezon başından bu yana forma şansı vermediği Kaka'nın, son maçlardaki çıkışı da dikkat çekiyor. Mourinho'nun, başta Sergio Ramos olmak üzere, alınan kötü sonuçlar nedeniyle bazı futbolcularla arasının bozulmasının, bu karşılaşmaya nasıl bir etki yapacağı da merak konusu.

İki takım sezon öncesi İspanya Süper Kupası finalinde karşı karşıya gelmişti. Real Madrid, Nou Camp'ta 3-2 kaybettiği maçın rövanşını evinde 2-1 kazanarak, Süper Kupa’nın sahibi olmuştu.