İtalya'da futboldaki şike skandalının bedelini en ağır biçimde ödemiş olan FC Juventus, 2005-2006 sezonunda elinden alınan şampiyonluk unvanını geri istiyor.




FC Juventus'un ana hissedarı John Elkann, bugün La Stampa gazetesinde yayımlanan özel demecinde, "2005-2006 sezonundaki şampiyonluğu geri istemek için önümüzdeki günlerde İtalya Futbol Federasyonu'na dilekçe vereceğiz. Öteden beri izlediğimiz tavır doğrultusunda dürüstçe bunu yapmamız gerekiyor. Kurallar herkes için geçerli olmalı" dedi.

FC Juventus'taki başkanlık görevine bugün Andrea Agnelli'nin getirilmesinden büyük mutluluk duyduğuna değinen Elkann, şike skandalıyla ilgili olarak Napoli Ceza Mahkemesi'nde halen süren davada FC İnter'in de hakemler üzerinde baskı kurduğuna ilişkin ses kayıtlarının gündeme geldiğini ima ederek, "Kurallar mevcut ve de hiç kuşkusuz kurullara uyulması lazım. Juve, hiçbir surette eski davaları yeniden açma derdinde olmayacaktır. Ama içeriği önemli olduğu anlaşılan telefon kayıtlarının şike skandalına ilişkin o ilk süreçte neden nazarı itibara alınmadığını, soruşturmanın neden birkaç kulüple sınırlı tutulduğunu elbette ki öğrenmek istiyoruz. Bu ve de başka konuların aydınlatılması lazım" diye konuştu.

Elkann, İtalya'nın otomotiv devi Fiat'ın da sahibi olan Agnelli ailesi tarafından finanse edilen FC Juventus'un başkanlık görevini ailenin soy ismini taşıyan birine havale etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Kuzenim Andrea Agnelli'nin bu iş için biçilmiş kaftan olduğuna inanıyorum. Kendisi ailemizin temsilcisi olmasının yanı sıra kulübü de çok seven biridir. Başkanlığın ona verilmesi, sadece sıkı bir taraftar olması değil, aynı zamanda spor konusunda deneyimli biri olması nedeniyle de tam bir isabet olmuştur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde genç yaşta Fiat başkanlığı koltuğuna oturan Elkann, Jean-Claude Blanc'ın ise başkanlık görevini 34 yaşındaki Andrea Agnelli'ye devretmesinin ardından kulüpte asbaşkan olarak görev yapacağını kaydetti.

İtalya'nın en köklü kulüplerinden biri olan Juventus, bugün gerçekleşen görev değişimiyle, kuruluş tarihi olan 1897'den bu yana, Agnelli ismini taşıyan dördüncü başkanına kavuşmuş oldu. Siyah-beyazlı kulüp, geçmişte de başkanlık koltuğunda Edoardo Agnelli (1924-1925, 1934-1935), Giovanni Agnelli (1947-1948, 1953-1954) ve Umberto Agnelli (1956-1957, 1961-1962) olmak üzere bizzat ailenin soyadını taşıyan kişilerin oturduğu dönemlere sahne olmuştu.