İngiltere Premier Ligi 11. hafta mücadelesinde Şampiyonlar Ligi'nde aldığı Inter galibiyetiyle moral bulan Tottenham, ligin orta sıra ekiplerinden Bolton'a konuk oldu.

Davies fırsatçılığını konuşturdu

Maça hızlı başlayan Bolton, daha ilk dakika dolmadan gole çok yaklaştı. Atılan uzun topta defansın arkasına sarkan Taylor, ceza sahası içinde topun kontrolünü sağlayamadı. Ev sahibi ekibin etkili oyununa fazla direnemeyen Tottenham, 31. dakikada kalesinde golü gördü. Muamba'nın güzel pasında ceza sahası çizgisinde topla buluşan Davies, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Golün şokunu üzerinden zor atan Harry Redknapp'ın öğrencileri, ilk yarının sonuna doğru bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince soyunma odalarına 1-0 mağlup olarak gitti.

Tottenham geriden geldi ama...

İkinci yarıya daha istekli giriş yapan Tottenham, oyunu rakip sahaya yıktı. 52. dakikada Robinson'un Sandro'ya yaptığı sert faul sonrası konuk ekip, kaleyi cepheden gören bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Bale'in sert şutu direkte patladı. Risk alan Tottenham savunması arasında zaman zaman açıklar yakalayan Bolton, 57. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahasına giren Steinsson, kaleci Gomes'i avlayarak takımına rahat bir nefes aldırdı:2-0

Golden sonra tüm hatlarıyla Bolton kalesine yüklenen konuk ekip, Sandro ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Hutton'un güzel ortasına kale önünde çok kötü bir vuruş yapan oyuncu, takımını mutlak bir golden etti. Kontrataklarla gol aramaya devam eden ev sahibi ekipte, 74. dakikada Taylor'un şutu direkten döndü. Bu pozisyondan bir dakika sonra Bolton üçüncü golü buldu. Ekotto'nun ceza sahası içinde Lee'yi yere indirmesi sonucu penaltı kazanan Bolton, Davies ile skoru 3-0'a taşıdı.

79. dakikada Hulton'un ceza sahası dışından attığı güzel golle umutlanan Tottenham, Bolton kalesini ablukaya aldı. 87. dakikada Bale'in kullandığı serbest vuruşu defans kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahası sol çaprazına açılan topu Pavlyuchenko, mükemmel bir voleyle ağlara yollayarak skoru 3-2'ye getirdi. Beraberlik umuduyla rakip kaleye yüklenen Tottenham, uzatma dakikalarında gelen golle yıkıldı. Davies'in penaltı noktası üzerine indirdiği topu filelere yollamakta sıkıntı çekmeyen Petrov, maçın skorunu ilan etti:4-2

Bu galibiyetle Bolton puanını 15'e yükselterek Tottenham ile aynı puana ulaştı.