Efes yükselişte


Turkish Airlines Euroleague D Grubu'nda Union Olimpija'yı 84-78 yenen Efes Pilsen averajla ikinci sıraya yükselirken, 3 sayılık atışlarda bütün rakiplerini geride bıraktı.



Turkish Airlines Eruoleague 6. hafta maçında Slovenya temsilcisi Union Olimpija'yı 84-78 yenerek ''Top 16'' turu yolunda önemli bir virajı dönen Efes Pilsen, (D) Grubu'nda averajla ikinciliğe yükseldi.

Grupta 4 galibiyet ve 2 yenilgisi olan 3 takımdan Panathinaikos birinci, Efes Pilsen ikinci, Union Olimpija da averajla üçüncü sırada yer alıyor.

Efes Pilsen'in milli oyuncusu Kerem Tunçeri, Union Olimpija karşısında 8 asist yaparak, 6. haftanın en çok asist üreten ikinci oyuncusu oldu. Tunçeri ayrıca, 3 sayılık isabet kategorisinde toplamda 11/20'lik oran ile yüzde 55 ortalamaya sahip olarak THY Avrupa Ligi'nde 3 sayılık isabet sıralamasında üçüncü durumda bulunuyor.

Nikola Vujcic ise Union Olimpija karşısında kaydettiği 3 isabetli serbest atışla kariyerindeki 500. serbest atış sayısına ulaşırken, isabetli serbest atışlar kategorisinde THY Avrupa Ligi'nde bu sayıya ulaşan dördüncü oyuncu unvanını aldı.

Igor Rakocevic de Union Olimpija karşısında bulduğu 3 sayılık isabetle THY Avrupa Ligi'nde 250. kez 3 sayılık atış kaydeden dokuzuncu oyuncu olmayı başardı. Rakocevic, Avrupa Ligi'nde en çok sayı atan oyuncu sıralamasında maç başına 17 ortalama ile ikinci sırada bulunuyor.

Turkish Airlines Eruoleague'de 6. haftanın tamamlanmasının ardından Efes Pilsen, Union Olimpija potasına bıraktığı 84 sayının ardından toplam 482 sayıya ulaşarak en çok sayı atan takımlar sıralamasında ikinci sıraya yükseldi. Geçtiğimiz hafta bu kategoride üçüncü sırada bulunan lacivert-beyazlılar, Olympiakos'u geride bırakarak Maccabi Electra'nın ardından ikinciliğe çıktı.

3 SAYILIK ATIŞLARDA İLK SIRADA

Turkish Airlines Eruoleague'in 5. haftası sonrasında yüzde 39.2'lik 3 sayılık atışlardaki isabetle bu kategoride zirvede bulunan Efes Pilsen, Union Olimpija karşısında kaydettiği 8/14'lük (yüzde 57.1) 3 sayılık atış isabet oranı ile genel ortalamasını yüzde 41.4'e yükseltti ve en yakın rakibi Maccabi Electra'dan biraz daha uzaklaştı.

Geçtiğimiz hafta sonunda yüzde 83'lük serbest atış oranı ile birinci sırada bulunan lacivert-beyazlı ekip, Union Olimpija karşısında 14/18'lik serbest atış oranının ardından küçük bir düşüşle yüzde 82.3 ortalamaya indi ve Real Madrid'in ardından ikinci sırada yer aldı. Ayrıca maç başına 15 asist ortalaması bulunan Efes Pilsen, bu sıralamada da en yüksek ikinci ortalamaya sahip.