Ligde evinde ağırladığı OYAK Renault'yu 96-64 mağlup eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, aldığı galibiyetle gelecek sezon Beko Basketbol Ligi'nde mücadele etmeyi garantilerken, sıralamada Mersin temsilcisinin ardından gelen İzmir ekiplerinden Aliağa Petkim ve Bornova Belediyesi'nden biri lige veda edecek.

Bornova Belediyesi'nin deplasmanda dün Türk Telekom'a mağlup olduğu haftada Aliağa Petkim, bugün Banvit ile kendi evinde karşılaşacak. Maç eksiğine rağmen rakibinin gerisinde bulunan Bornova Belediyesi, ligde 9. haftayı 5 galibiyetle 7. sırada tamamladıktan sonra 18 haftada sadece 2 galibiyet alarak 15. sıraya kadar geriledi.

-KALAN MAÇLAR-
Bornova Belediyesi gelecek hafta evinde Banvit ile karşılaştıktan sonra deplasmanda Aliağa Petkim ile mücadele edecek.

Aliağa Petkim ise bugün oynayacağı Banvit maçının ardından deplasmanda Medical Park Trabzonspor ile oynadıktan sonra düşme hattındaki rakibini evinde konuk edecek.

İki takım arasındaki düşmeme mücadelesi son haftaya kadar devam ederse Aliağa'da oynanacak Aliağa Petkim-Bornova Belediyesi maçı, lige veda edecek takımı belirleyen müsabaka olacak. Ligin ilk devresindeki karşılaşmayı Aliağa Petkim, 70-64 galip tamamlamıştı.