17-24 Eylül 2010 tarihleri arasında Polonya’nın başkenti Varşova’nın ev sahipliği yapacağı 2010 Özel Olimpiyatlar Avrupa Yaz Oyunları meşalesinin İstanbul turu sürüyor.
Türkiye’ye Avrupa turu çerçevesinde getirilen meşalenin İstanbul’daki ilk koşusu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilirken, ikinci koşusuna ise Kadıköy Bağdat Caddesi ev sahipliği yaptı.
Organizasyona, Türkiye Özel Olimpiyatlar Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, ile Fenerbahçe Ülker’in başarılı basketbolcuları Lynn Greer ve Darius Lavrinovic katıldılar.
Özel Olimpiyat Meşalesi’nin turu Bağdat Caddesi Suadiye’den başlayarak Şaşkınbakkal’da sona erdi.
Meşale İstanbul’da toplam 18 kişi tarafından taşınarak, toplamda 120 taşıyıcının katılımıyla 17 günde Avrupa’yı dolaşıp, 28 bin 770 kilometrelik yol katederek Polonya’ya ulaştırılacak. Polonya’da organizasyonda ise ülkemizi basketbol ve atletizmde 8’er, masa tenisi ve bowlingde de 4’er oyuncu olmak üzere, toplam 24 sporcu temsil edecek.
Euroleague’nin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde de yer alan Özel Olimpiyat Koşusu’na katılan basketbolcularımızdan Lynn Greer sporun birleştirici özelliğine değinirken, bu tip projelere desteğin sürmesi gerektiğini ifade etti.

Resmi Site .