DICE: Battlefield 3'ü 256 Kişilik de Yapabilirdik
Haber Tarihi:11.03.2011 10:26

Beyler operasyonu gizlice yapıyoruz. Diğerlerine haber vermeyin, arka kapıdan sıvışalım.

Battlefield 3 ile ilgili yayınlanan bilgilere baktığınızda oyunun PC sürümünün 32 kişilik karşılıklı mücadeleye, konsol sürümünün ise 24 kişilik mücadeleye izin verdiğini görebilirsiniz. Peki DICE, neden oyuncu sayısını bu rakamlarla sınırlı tuttu. Konsollarda teknik imkanların yetersizliğinden şikayet eden firma, PC'de daha fazla oyuncu desteklememesinin nedenini de açıkladı. DICE Ceo'su Patrick Söderlund bu duruma şu sözlerle açıklık getirdi:

"Bir çok insan bize 64, 128 veya 256 kişilik çoklu oyuncu desteğini soruyor. Teknik olarak oyunu 256 kişilik yapabilirdik, bunu denedik. 128 kişilik testler yaptık. Oynaması zevkli bir oyun yapmak zorundasınız. Bu tartışılabilir, ama en büyük eğlenceyi 32 ila 40 kişi ile yaşayacağınızı düşündük."

"Bunun için çok büyük bir araştırma yaptık ve testte128 kişilik desteğin eğlenceli olmadığını gördük. Belki tasarımımızı yeterince iyi düzeye getirmemiştik, ama 64 kişinin üstündeki desteğin anlamının olmadığını hissettik."

Sanırım çoklu oyunculu modlarda oyuncu sayısının çok yüksek tutulması da Battlefield 3'e zarar verebilirdi. Daha az oyuncu olması kontrollü bir oyun oynadığımız hissini daha fazla verebilir. DICE yeterki Battlefield 3'ü çıkarsın, aslında oyuncu sayısı çok da önemli değil.