Beşiktaş'ta sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez, Beşiktaş Ümraniye Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Yıldırım Demirören'in de yer aldığı basın toplantısında duygu dolu anlar yaşandı. Demirören, "Deli İbrahim deliliğinin kurbanı oldu" derken, Üzülmez de "Ben her zaman Beşiktaşlı İbrahim olacağım" ifadesini kullandı.


Ankaragücü maçında soyunma odasında İbrahim Toraman ile kavga etmesinin ardından sözleşmesi feshedilen İbrahim Üzülmez tüm ayrıntıları açıkladı. Basın toplantısına Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ile katılan İbrahim Üzülmez, duygu yüklü anlar yaşanan basın toplantısında, "Çok üzgünüm. Hakkınızı helal edin. Ben her zaman Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez olacağım" dedi.
Basın toplantısına katılan ve açılışı yapan Yıldırım Demirören "Ben oğlumu kaybettim. Yönetim kurulu oğlunu kaybetti" derken, "Bu olayı bir başkası yapmış olsaydı, deplasmandan dönerken takım uçağına bile binemezdi. Ben yıldızlarımızı da çağırarak "Bunu yapan kimse o uçağa binemezdi" dedim ve onlar da bana hak verdi. İbrahim Üzülmez söz konusu olduğu için farklı oldu. Beşiktaşımızın "Deli İbrahim"i deliliğinin kurbanı oldu" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ta tam 11 yıl görev yapan İbrahim Üzülmez, Beşiktaş Ümraniye tesislerinde bir basın toplantısı düzenledi. Üzülmez merak edilenlere cevap verdi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de İbrahim Üzülmez'e eşlik etti.
Yıldırım Demirören: Bugün Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştiriyoruz. İbrahim Üzülmez'in sözleşmesini feshettik ama bugün burada birlikte veda ediyoruz. Manevi düşüncelerimizi bir kenara bırakmak zorundayız. İbrahim'in soyunma odasında yaptıklarını görmezden gelemeyiz. Hocamız bir rapor verdi ama kararı veren de yönetim kurulumuzdur. Biz İbrahim kardeşimizi 37 yaşında kadro dışında bırakamayız, o Beşiktaş'ın kaptanıdır. A 2'ye gönderemeyiz, o Beşiktaş'ın kaptanıdır. Dünyanın izlediği Beşiktaş'ta bunlar olmaz, kararlar alınmak ve uygulanmak zorunda. Ben ve yönetim kurulunu oğlum kaybetti. Ama İbrahim'e söyledim Gaziantepspor maçı son maçımız İstanbul'daki ve o maçta bir jubile teklif ettim. 11 senede 10-15 hocanın değiştiştiği bir yerde kalan bir odur. Bunu yapan bir başkası olsaydı hiçbirimiz burada olmazdık. O'na bu kaptanlık bandını hediye ediyorum. Söz oğlumda...

İbrahim Üzülmez: Ben buraya tek çıkacaktım. Başkanım benimle olmak istedi ve ben de severek kabul ettim. Yıllardır Türk futboluna hizmet eden milli olmuş benim gibi birinin bu duruma düşmesi hiç iyi olmadı. Sportmenlik ve takım ruhuna yakışmayan sözlü hakaret sonrasında ben de kendimi kaybettim ve olaylar bu noktaya geldi. Ben de insanım. Şahsıma yapılan rencide edici hakarete dayanamazdım ve böyle bir tepki verdim. Arkadaşlar sizler beni iyi tanıyorsunuz. Benim ağzımdan size karşı olumsuz bir söylemimi duydunuz mu? Hiçbir zaman. Bir kişi hariç hiçbir zaman olumsuz bir şey yapmadım. Konunun hassasiyetini sizlere bırakıyorum. Bütün amacım, isteğim büyük Beşiktaş camiasının en güzel şeylere layık olması içindi. İçinde bulunduğum durumu savunmuyorum. Ama beni bur davranışa iten arkadşaımı da vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Ben 11 yıldır bu camianın içerisindeyim. Bir sürü hocayla çalıştım, bir sürü arkadaşım oldu takımda ama böyle bir olayla gündeme gelemdim. Neden bu arkadaş? Ben kendi kişiliğimi biliyorum. Ben kendimi o kadar da kötü bir insan olarak görmüyorum.
Benim üzerime düşen görev, 11 yıldır gururu ve şerefle hizmet ettiğim Beşiktaş'a aynı şekilde veda etmektir. Ben Beşiktaş'a zarer veren bir şey içerinde bulunmam. Bu olay neden oldu? Keşke küçükler de büyüklerine karşı biraz saygılı olabilse. Benim isteyeceğim son şey bu olaydır. Çok üzgünüm ama bize yakışan asaleti en iyi şekilde taşımak ve çekilmektir. Bundan sonraki kariyerimle ilgili ne karar alırsam alayım, ben her zaman Beşiktaş'ın İbrahim Üzülmez'i olarak, Beşiktaş'ın çocuğu olarak kalacağım ve buna göre davranacağım. Beni bu camia yarattı. Ben bu camianın her zaman sevilen isimleri arasında yer alabilmek için çalıştım. Her zaman devamlı oynayanlar arasında olmaya çalıştım ve çok çalışarak elimden geldiğince görev yaptım. Sizlere (basına) çok teşekkür ediyorum, bana her zaman destek oldunuz. Sizlere ya da başkalarına da bir yanlışımız varsa, sizlerden de çok özür dilerim. Hakkınızı helal edin. Ben böyle olmasını istemezdim.
Yıldırım Demirören: Dünyanın takip ettiği Beşiktaş'ta bu kararı almak zorundaydık. Başka bir seçeneğimiz yoktu. Bu olayda bir kazanan yok. Hepimiz kaybetik. Kendisine de söyledim alt yapımız da İbrahim'e açık. İnşallah da futbola bizimle veda edecek. Bırakın futbolunu, karateri hırsı da bizim için çok değerlidir ve inşallah alt yapımızda olur. Burada yoruma fazla gerek yok. İbrahim düşüncelerini aktardı. Ben de kararın sebebini anlattım. Sezon sonunda Federasyonumuz da izin verirse Gaziantepspor maçında ona yakışan bir jübile yapmak isteriz. Ama basının da destek vermesi lazım. Bir süre lütfen İbrahim'e "Ne yapacaksın?" diye baskı kurmayın. O en iyi kararı zamanla verecektir. Dediğim gibi Beşiktaş'ta her kapı İbrahim Üzülmez'e açıktır ve istediği görevi alabilecektir.

BASIN TOPLANTISINDAN ÖNCE İLK KEZ NTV SPOR'A KONUŞTU
Basın toplantısından kısa süre önce NTV Spor'dan Hakan Gündoğar'a konuşan İbrahim Üzülmez, "Yaptığım bir hataydı. Neden bir kişiyle sorun yaşadım? Buna bakmak lazım. Çok üzgünüm. Ben her zaman Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez'im" dedi.
Basın toplantısında yukarıda yazan detayları veren İbrahim Üzülmez, Hakan Gündoğar'a yaptığı açıklamada, "Gitmeme çok üzülenler olduğu gibi doğru bulanlar da var. Ama unutulmasın ben Beşiktaş'ın kaptanı olarak gidiyorum. Ben taraftarlarımdan ve kulübümden ayrıldığım için çok üzgünüm. Kulübümle, başkanımla ve kimseyle hiçbir sorunum yok. Alınan karara saygı duyuyorum. Bir kırgınlık yok" ifadelerini de kullandı.