Onlar Beşiktaş'ın gururu!

Hentbolda hafta içinde Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Beşiktaş, son 6 sezonda kazandığı kupalarla siyah-beyazlı camianın gururu oldu.



Beşiktaş Hentbol Takımı, son 6 sezonda kulübün müzesine 11 kupa taşıyarak önemli bir başarıya imza attı.
2004-05 sezonunda birçok oyuncu transfer ederek takımı güçlendiren ve hentbolun gelişmesinde önemli katkı sağlayan Beşiktaş, bu sezonla birlikte ağırlığını koydu. Sezonu 3 kupayla kapatan siyah-beyazlı takım, 2005-06’da ise şampiyonluğu Milli Piyango’ya kaptırmasına rağmen Türkiye Kupası ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi.

2006-07 sezonunda güçlü kadrosuyla rakiplerine büyük üstünlük kuran siyah-beyazlı takım, namağlup şampiyon olarak başarılarını sürdürdü. Aynı sezon Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası’nı bir kez daha müzesine taşıyan Beşiktaş, 2007-08’de ise bu kupayı üst üste 4. kez kazandı.

Son sezonlarda Avrupa’da da adından söz ettirmeye başlayan Beşiktaş, geçen sezon şampiyonluğa bir kez daha ulaştı. Şampiyonluğun yanı sıra Türkiye Kupası’nı da kazanan ve kulübün en başarılı şubesi olarak dikkati çeken hentbol takımı, son olarak bu sezon İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni geçerek Türkiye Kupası’na uzandı.

Son 6 sezonda toplam 11 kupa kazanan Beşiktaş’ın antrenörü Müfit Arın, başarılı grafiğin altında birbirini çok iyi tanıyan bir aile takımı olmalarının önemine işaret etti.

Arın, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, birbirinin her türlü eksiğini, fazlasını bilen bir takım olduklarını belirterek, "Bir aile takımı oluşturduk. Zor günde bir aile gibi kenetleniyoruz. Takım ruhunu hiç bozmuyoruz. Transferde takımı fazla bozmadan, hangi pozisyonda eksiklik çekiyorsak o bölgeye oyuncu alıyoruz. Beşiktaş Kulübü’nün amatör branşlara bakışı çok önemli. Türkiye’de hentbolun lokomotif kulübü Beşiktaş’tır. Taraftarlarımızın da bu başarılarımızda önemli payı bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.