Quaresma ve Guti transferleriyle Türkiye’yi sarsan Beşiktaş, golcü transferi için de düğmeye bastı. Yönetim, Ferdinand ve Nouma gibi unutulmazlar arasına girecek bir siyahi oyuncu alacak.

ÖNCE Quaresma geldi. Tam 21 bin 320 seyirci sadece imza töreni için Beşiktaş İnönü Stadı’nı doldurdu. Ardından Real Madrid’in yıldızı Guti İstanbul’a ayak bastı.
Binlerce taraftarın karşıladığı İspanyol yıldız Atatürk Havalimanı’ndan güçlükle ayrılıp arabasına binebildi. Almanya’nın ünlü gazetesi Bild, Beşiktaş’ın transferlerini, “En önemli 22 transfer” arasında gösterdi. Almanlar bu listeyi yaptıklarında sadece Quaresma ve Hilbert alınmıştı. Yani onlar Guti transferinin gerçekleştiğinden haberdar değillerdi.

Ferdinand gibi
Evet, Beşiktaş hem Avrupa’yı, hem de Türkiye’yi yaptığı flaş transferlerle sarsmaya devam ediyor. Şimdi sıra golcüde.
Bu konuda da Başkan Yıldırım Demirören ve arkadaşlarının taraftara bir sürprizi var.
Beşiktaş’ın yeni golcüsü eğer anlaşabilirlerse siyahi olacak. Hatırlanacağı gibi siyah beyazlılar, siyahi oyuncu olarak iki ismi asla unutamadı. Biri Les Ferdinand’dı. Kiralık olarak geldiği siyah beyazlı kulüpte harikalar yaratmıştı. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra da İngiltere’ye dönmüş ve Milli Takıma yükselmişti.
İkinci isim ise Pascal Nouma oldu. Nouma hem oynadığı futbol, hem de taraftarla kurduğu diyalog sayesinde siyah beyazlıların unutulmazları arasında yerini almıştı.
Şimdi Beşiktaş bu iki ismin yanına bir üçüncüsünü koymaya hazırlanıyor.
3 isim var

Peki yeni siyahi golcü kim olacak?
Bu konuda bilgi sahibi en fazla 3 isim var. Başkan Yıldırım Demirören, Serdal Adalı ve Cengiz Zülfükaroğlu. Bu üçlü ser veriyor ama sır vermiyorlar. Her şeye rağmen çok bilgiler de sızmıyor değil. Bu bilgilerin ilki oyunhcunun transfer edilecek ülkeyle ilgili.. Siyahi golcü şu anda İngiltere’de oynuyor. Bu bilgi kesin. Ancak ikinci bilgi konusunda tereddüdler var. Oyuncunun bonservisinin elinde olduğunu iddia edenler olduğu gibi çok fazla bonservis bedeli talep edilmeyen oyuncular arasında yer aldığını söyleyenler de var.
Bizler de bu bilgilerden yola çıkarak bir liste oluşturduk. Kimbilir belki de siyah beyazlıların golcüsü bu liste içindedir.

Hurriyet