ASUS, dünyanın en hızlı oyun kartı ARES'i oyuncuların beğenisine sundu.

Dünya oyun piyasası sürekli büyüyor ve gelişiyor. Her gün gerçek yaşamla neredeyse tıpa tıp aynı denilebilecek bir oyun piyasaya sürülüyor. Haliyle binlerce oyun tutkunu bu görsel şöleni kaçırmamak için bilgisayarının ihtiyaç duyduğu gereksinimleri en doğru biçimde karşılamak zorunda. Ürettiği ARES grafik kartıyla oyunun kurallarını değiştiren ASUS, ROG (Republic of Gamers - Oyuncular Cumhuriyeti) serisi yeni grafik kartıyla yüksek performans arayanların tüm dileklerini gerçekleştirirken, üst düzey profesyonel kullanıcıların ise tüm ihtiyaçlarını tamamen karşılıyor.

ROG serisinin yeni üyesi ARES, temelde 2 adet 850 Mhz hızında çalışan Radeon HD5870 çekirdeği bünyesinde barındırıyor. Bu iki üst düzey performanslı çekirdeği en verimli şekilde harmanlayıp kullanan ARES, özel tasarımı ile referans tasarımlı diğer 2 çekirdekli kartlara oranla %32'ye varan performans farkı sağlıyor.

ARES ayrıca 3200 stream işlemci ve 1.2 GHz'de çalışan 4 GB GDDR5 belleği ile yine fark yaratmaya devam ediyor. Mevcut teknolojilerin uç noktasında bulunan ve bunları en verimli şekilde kullanan ARES, yüksek oyun performansı ve benchmark rekorları arayanlar için tek tercih olmaya aday bir çözüm.

ARES, işlemcisinin gücüne ve yüksek performansta çalışmasına rağmen serinliğini koruyabiliyor. Özel tasarımı sayesinde, referans tasarıma göre 6 kata varan daha yüksek hava dolaşımı sağlıyor. Bununla birlikte ağırlıklı olarak bakırdan oluşan soğutma bloğu, termal iletimi arttırıcı kalın ısı boru tasarımı ile çok daha yüksek ısı iletimi ve dolayısıyla serin çalışma ortamı sağlıyor.

Bu yüksek soğutma performansının yanında ARES oldukça sessiz çalışıyor. Yüksek performans, düşük sıcaklık ve düşük ses seviyesi ARES’te bir araya geliyor.