1

Avrupa Taraftarlar Birliği CEO'su Daniela Wurbs, Sporda Şiddet Yasası ile ilgili açıklamalar yaparak Fenerbahçe'nin durumunu yorumladı.

Wurbs, Sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesine taraftarın bir anlam veremediğini belirtirken "Bu durum taraftara mantıksız geliyor. Bu yüzden de haklı olarak kızgınlar. Devam eden bir davanın içinde olduklarından turnuvadan ihraç edildiler ancak davada bulunan diğer iki takım şu anda Avrupa'da mücadele ediyor" dedi.

Dava sonucunda Fenerbahçe'nin aklanması durumunda ne olacağını da değerlendiren Wurbs, "Böyle bir şey olursa UEFA, kesinlikle Fenerbahçe'nin adını temizlemeli. Bazen işleri istedikleri gibi yapamıyorlar ancak bu hiç de küçümsenecek bir durum değil. Davadan Fenerbahçe lehine bir karar çıkarsa UEFA çok zor günler geçirecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'de sürekli tartışılan Sporda Şiddet Yasası'yla ilgili görüşlerini de belirten Wurbs, "Dikkatli incelediğimizde bu yasanın özellikle taraftar üzerinde çok büyük bir etkiye sahip olduğunu görürüz. Zaten yapılan araştırmalar taraftara bireysel ceza yerine toplu ceza vermenin hiçbir işe yaramadığını gösteriyor. Ben ceza verilmesine karşı değilim ancak sınırlar iyi belirlenmezse ortaya çok daha büyük sorunlar çıkabilir" sözlerini kullandı.