Süper Lig'de haftayı bay geçecek olan ve 2 maç seyircisiz oynama cezası bulunan Fenerbahçe, Saracoğlu'nda taraftarıyla ancak Avrupa Ligi'ndeki Sheriff maçında bir araya gelebilecek.



Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde Steaua Bükreş maçının ardından 15 gün resmi maça çıkmayacak. Ayrıca sahasında da taraftarından 42 gün uzak kalacak. Bu hafta sonu Ankaraspor’la Süper Lig’de maçı bulunan Sarı-Lacivertliler, rakibi ligden düşürüldüğü için haftayı maç yapmadan geçecek. Ondan sonra da liglere, Dünya Kupası’na katılabilmek için oynanacak olan baraj maçları nedeniyle, milli ara verilecek. Fenerbahçe, daha sonra ilk mücadelesini İnönü Stadı’nda Beşiktaş’la yapacak.

Lig buluşması 2010’da!
Galatasaray maçında yaşananlardan dolayı 2 maç seyircisiz oynama cezasına itirazı, Tahkim Kurulu tarafından kabul edilmeyen Fenerbahçe, ligde Şükrü Saracoğlu’ndaki Kasımpaşa ve Ankaragücü karşılaşmalarında taraftarlarından ayrı kalacak. Yani Sarı-Lacivertliler, 2009’da takımlarının son maçını Avrupa Ligi’nde 17 Aralık’taki Sheriff karşılaşmasında izleyebilecek. Süper Lig’de ise süre biraz daha uzayacak. Fenerbahçe’nin, seyircisiyle evindeki buluşma tarihi ise, ligin 2. yarısının ilk maçı olan 2010 Ocak ayındaki Denizlispor maçı olacak.