"Ben olsam Carlos'u yollardım"

Fenerbahçe Kulübü'nün son seçimli genel kurulunda başkan adayı olan eski yönetici Şadan Kalkavan, sarı lacivertli kulüpte yaşanan son olayları değerlendirdi...


By RusseLCroVe

Fenerbahçe Futbol Takımı’nın son haftalarda yaşadığı büyük düşüşle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kalkavan, dışarıdan gözlemlediği kadarıyla takımda kaybolduğuna inandığı birlik ve beraberliğin yeniden sağlanması, yerli ve yabancı futbolcular arasında takım içi gruplaşmaların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu görevi üstlenecek olan kişiye tam yetki verilmesi gerektiğinin altını çizen Kalkavan, "Ya başkan kendisi soyunacak bu işe ya da başkanı temsil edecek birisi yapacak. Aykut’a nasıl bir görev verildi bilemiyorum. Sınırlı bir yetkiye sahipse yapacağı bir şey yok. Ama sportif direktör Aykut Kocaman’a tam yetki verilirse, onun bu işlerin altından çıkabileceği inancındayım" diye konuştu.

"MENAJERLİK SİSTEMİNİN TÜRKİYE’DE YERLEŞMESİ ZAMAN ALIR"

Menajerlik sisteminin Avrupa’da başarılı bir şekilde yürüdüğünü, ancak Türkiye’de bu sistemin yerleşmesinin zamana ihtiyacı olduğunu vurgulayan Kalkavan, şunları kaydetti:

"Aykut’u bir evladım gibi çok severim. Aykut’a ne gibi yetkiler verildiğini bilmiyorum. Eğer tam yetki verildiyse Aykut görevini yapamıyor. Eğer kısıtlı görev verildiyse de ona söylenecek lafım yok. Ama futbolun içinden gelmiştir, futbolu çok iyi bilen bir evladımızdır. Fenerbahçe’de başarılı olmasını canı gönülden isterim."

"KAYBETMENİN NEDENLERİNİ KENDİ İÇİNDE ARAYACAKSIN"

Şadan Kalkavan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, kulübün menfaatlerini korumasının gayet doğal olduğunu, ancak kaybetmenin nedenlerini önce takımın içinde araması gerektiğini savundu.

Yıldırım’ın federasyon ve kurullarına karşı birden takındığı tavrı doğru bulmadığını ifade eden Kalkavan, "Kongre üyeleri kendisine Fenerbahçe Kulübü’nün haklarını koruması için oy verdi. Fenerbahçe’nin menfaatleri her şeyden önce gelir. Ama kendi yanlışlıklarını başkalarına yüklemeyeceksin. Eskişehirspor maçından sonra verdiği demeci kendisine yakıştıramadım. Kaybetmenin sebeplerini kendinde, takım içinde arayacaksın. Eğer takımın içinde ikilik varsa belirli bir sevgi ve arkadaşlık yoksa o takımdan başarı beklemek hayal olur" şeklinde konuştu.

"DOĞRU TEŞHİS KOYULURSA ÇIKIŞA GEÇERLER"


Fenerbahçe’nin Türkiye’nin en güçlü kadrosuna sahip olduğunu belirten Kalkavan, "Her inişin bir çıkışı, her çıkışın bir inişi vardır. Zararın neresinden dönersen kardır. Teşhis doğru koyulursa çıkışa geçerler. Ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak, Eskişehirspor maçının son olmasını diliyor, tekrar çıkışa geçeriz diye düşünüyorum" dedi.

"BEN OLSAM ROBERTO CARLOS’U GÖNDERİRİM"

Roberto Carlos’un devre arasında takımdan ayrılma isteği konusunda medyada sürekli yer bulan haberlerin takıma zararı olup olmayacağı yönündeki düşüncesi sorulan Şadan Kalkavan, "Bir futbolcu kafasına gitmeyi koyduysa ona ’Kal, başarılı ol’ demem. Fenerbahçe forması ona az geliyorsa o futbolcuyu takımda tutmam pek mümkün değil. Roberto Carlos şöhretin son basamaklarına gelmiş ve yaş haddini de doldurmuştur. İyi maçlar da çıkardı, büyük hatalar da yaptı. Gitmek isteyene ’Kal’ demem. Ben olsam gönderirim" şeklinde konuştu.

Güiza konusunda da Kalkavan, "Takıma uyum sağlayamadı. Başarılı olamayan futbolcularda ısrar etmek doğru değil. Semih’i geri planda bırakıp, sonra bir maçta 11’e koyup verim bekliyorsun. Bu futbolcu bir maçta ne verebilir sana" ifadelerini kullandı.

Hakem kararlarında kasıt görmediğini ifade eden eski yönetici Kalkavan, "Birilerinin etkisi altında kaldıklarını da sanmıyorum. Etki altında kalacak hakem düdüğü bıraksın" dedi.
Son olarak, Turkcell Süper Lig’deki şampiyonluk mücadelesini değerlendiren Şadan Kalkavan, çıkışa geçen Anadolu ekiplerinin ligin ikinci yarısında iddialarını sürdüreceğine inanmadığını belirterek, "Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray şampiyonlukta yarışacaktır. İnşallah ipi göğüsleyen Fenerbahçe olur. Hak eden, başarılı olan şampiyon olsun. Kavgaya dönüşecek, taraftarı birbirine düşürecek bir davranışın içine girilmesine hep karşıyım" diyerek sözlerini tamamladı.