Sivasspor-Fenerbahçe maçının oynanacağı Sivas 4 Eylül Stadı'nın zemininin, alttan ısıtmalı sistem sayesinde karşılaşmaya hazır.

Turkcell Süper Lig'deki Sivasspor-Fenerbahçe maçının oynanacağı Sivas 4 Eylül Stadı'nın zemininin, alttan ısıtmalı sistem sayesinde karşılaşmaya hazır olduğu, kentte kar yağışı ve soğuk hava etkili olsa bile, zeminin bundan çok fazla etkilenmeyeceği açıklandı.

Maç için hazırlıklarını sürdüren stadyum görevlileri, saha çizgilerini çizerek, saha kenarındaki kar örtüsünü de temizliyor.

Önceki yıllarda kış mevsiminde Sivas deplasmanına gelen takımların saha şartlarından ve soğuk havadan şikayetçi olması üzerine Sivasspor yönetiminin yaptığı çalışmalar sonucu zemini alttan ısıtmalı hale getirilen 4 Eylül Stadı, şu an itibariyle maça hazır. Kentte gece saatlerinde etkisini sürdüren kar yağışına rağmen, zeminde alttan ısıtmalı sistem sayesinde kar örtüsüne ve buzlanmaya rastlanmadı.

Stadyumun alttan ısıtmalı sistemini yapan firmanın yetkilisi mimar Yusuf Şener, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, alttan ısıtmalı sistemin şu anda tamamen otomatik olarak bilgisayar ortamında çalıştığını belirterek, ''Şu andaki toprak ısı değerlerimiz 10 derecededir. Bu değerler, yarınki maça kadar yaklaşık 13-14 dereceye kadar çıkacaktır. Şu an gördüğünüz gibi saha futbol oynamaya son derece müsait'' dedi.

Güzel bir maç olacağı kanaatinde olduğunu ifade eden Şener, ''Bu gece kar da yağsa, ısı değerleri eksiye de düşse saha gördüğünüz şekilde olacaktır. Maç toprak ısısının 10 derece olduğu bir ortamda oynanacak ve kesinlikle buzlanma da olmayacak. Bunun çalışmasını 1 haftadır yapıyoruz ve sistemden otomatik olarak takip ediyoruz. Bu konuda Sivasspor yönetimi de son derece takipçi. Dolayısıyla Fenerbahçe için burada saha şartları açısından bir sürpriz olmayacak'' diye konuştu.

Öte yandan, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarına göre, Sivas'ta yarın havanın parçalı-bulutlu olması bekleniyor. Raporlara göre, kentte yarın hava sıcaklığının en düşük eksi 3, en yüksek 4 derece olacağı tahmin ediliyor.