Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay'ın düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe ve Başkan Aziz Yıldırım'ı hedef alan açıklamalarına cevap gecikmedi..



Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesi aracılığıyla Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay'ın bugün düzenlediği basın toplantısında Başkan Aziz Yıldırım ve kulüple ilgili ortaya attığı iddialara cevap verdi. 'Akıl Tutulması' başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay dün ve bu gün medyaya Kulübümüz ile alakalı akıl almaz açıklamalarda bulunmuştur. Ayhan Atalay bu konuda açıklama yapma gerekçesi olarak, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız Ali Koç'un Bursaspor ve Ankaragücü taraftarları arasındaki kardeşlik bağına ilişkin açıklamalarını göstermiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bu konu hakkında hiç bir mecrada açıklama yapmamıştır. Asbaşkanımız Ali Koç'un açıklamasında ise Atalay'ın konuşmasına gerekçe yaptığı gibi olumsuz bir içerik bulunmamaktadır. Bu itibarla Atalay'ın kendi konuşmasına gerekçe olarak kamuoyuna sunduğu hususlar tamamen gerçek dışıdır.

Ayhan Atalay'ın da konuşmasının bir bölümünde değindiği gibi Türkiye bir hukuk devletidir. Ancak söylediğinin aksine "çarpıklık" Türkiye'deki hukuk sistemi ile ilgili değil bu sisteme dahil olanlarla ilgili bir durumdur. Hukuk sistemine dahil olduğu halde, hukuk tanımazlığın yani çarpıklığın en tipik örneklerinden biri de Ayhan Atalay'ın bizzat kendisidir. Sayın Atalay ezberlediği konuşmasında hukuktan bahsederken kendisi hukuk bilmezliğin ve bu konudaki cehaletin en açık örneklerini de sergilemektedir.

15 gün sonra oynanacak bir maçın daha atanmamış hakeminin ismi üzerinde spekülasyon başlatan bu şahıs, bir televizyon kanalında kontrolünü de yitirerek, Ankaragücü Kulübü'nün Bursaspor Kulübü ile kardeş olduğunu, Fenerbahçe'yi yenerek Bursaspor takımını şampiyon yapacaklarını saf dillikle söylemiştir. Atalay'ın gerek bu söylemi gerekse 15 gün sonra oynanacak olan müsabakaya atanacak hakemi bugünden etkilemeye yönelik açıklamaları futbola özgü hukuk kuralları uyarınca suçtur.

TFF Futbol Disiplin Talimatının 55.nci maddesi son derece açıktır. Buna göre müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşme cezasıyla cezalandırılır. Sayın Atalay önce yaptığı açıklamaların kendisi ve görevlisi bulunduğu Ankaragücü Kulübü aleyhine ne gibi hukuki sonuçlar doğuracağını bilmeli ondan sonra hukuktan bahsetmelidir.

Buradan TFF'yi derhal bu şahısın açıklamaları ile ilgili soruşturma başlatmaya davet ediyoruz. TFF'nun bu davetimize sessiz kalması halinde kendi kişisel reytinglerini arttırma düşüncesi ile Sayın Atalay gibi kimin emrinde memur olduğu malum şahısların bu tip açıklamalarını daha çok duyacağımızdan endişe ediyoruz. Kulüp olarak biz de Sarıyer Cumhuriyet Savcılığına başvurarak konunun tüm yönleri ile aydınlatılması amacıyla bu şahıs hakkında hukuki işlem başlatıyoruz.

Ankaragücü Kulübü ile yüz yıllara dayanan dostluğumuzda bu güne kadar eşi benzeri görülmemiş bu denli iğrenç bir açıklamayı yapan ve akıl tutulmasına düçar olduğunu düşündüğümüz Atalay'ı şerefli, namuslu, hukuka ve adalete inan bir kişi ise kendisine istihbarat şeklinde isimlendirdiği bu bilgiyi veren şahsı ve adı geçen hakemleri adli mercilerden önce kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Keza kendisini başkanımızla ilgili olarak ortaya attığı iğrenç iddiaları da kamuoyu önünde ispata davet ediyoruz.

Kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki yakın bir dönemde futbol ailesi içinde dillendirilmeye başlayan İstanbul, Anadolu ayrışmasının kimseye faydası olmayacaktır. Kitleleri bu şekilde ayrıştırmanın bir nevi bölücülük olduğu açıktır. Atalay'ın Bizans ve Konstantinapolis kavramları üzerine yaptığı açıklaması bu şahsın cehaletini ortaya koyduğu gibi aynı zamanda suçtur. Atalay'ın üzerini kaşıdığı bu kavramların ne denli büyük toplumsal riskler taşıdığı herkesçe malumdur. Bu tehlikeyi sezemeyen bu şahsın kamuoyu tarafından dikkate ve ciddiye alınmaması en büyük temennimiz olacaktır.

Futbol sahada oynanmakta ve en sonunda sahada kazanılmaktadır. Değişmez bu gerçeğin ötesinde Atalay gibilerce ortaya atılan akıl ve izan dışı iddialar kişisel reyting hırsının bir nevi dışa vurumudur. TFF tarafından kabul edilmesi halinde bu akıl tutulmasının kahramanı Atalay'ın ismini vereceği, dilediği hakem ile Ankaragücü müsabakasına çıkmaya hazırız. Yüz yıldır olduğu gibi bu gün de gelecekte de şartlar ne olursa olsun sporcularımız formalarını ıslatan alın terleri ile güçlerinin sonuna kadar yarışacaktır. Hak edilen sonuç ancak formaya dökülen terle elde edilecektir. Bu formaya gönül verenler, formayı ıslatan teri sevecek ve ona ter dökenlere daima saygı duyacaktır. Zaten büyüklükte işte böyle bir şeydir."