Fenerbahçe şampiyonluk maçında Trabzonspor'u yenip Bursa'daki maçı beklemeden 18. kez mutlu sona ulaşmak istiyor...

Sarı-Lacivertli taraftarın günler öncesinden bitirdiği biletler göze alınınca Kadıköy'ün bir karnaval yerini andırmayacağı kesin... Fenerbahçe, mabedi Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda şampiyonluk maçının oynanacağı bu 90 dakikadan alnının akıyla ayrılarak 18. kez mutlu sona ulaşmak istiyor...
Fenerbahçe, Trabzonspor'u yendiği takdirde rakibinin ne yaptığına bakmadan mutlu sonu ulaşacak. Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı puan kaybederse, şampiyon olabilmek için Bursaspor'un da puan kaybetmesini bekleyecek.
BURSA İKİLİ AVERAJDA ÜSTÜN

İki takım sezonu aynı puanda bitirirse, ikili averajdaki eşitlik sebebiyle genel averaja bakılacağından Bursaspor şampiyonluğa ulaşan taraf olacak. Fenerbahçe için dönüm noktası, 28 Şubat'ta oynanan İstanbul BŞB maçıydı. Bu maçı 2-1 kaybeden Fenerbahçe, liderin 5 puan gerisine düşmüş ve spor otoriteleri tarafından sarı-lacivertli ekibin şampiyonluk yarışından kopacağı öngörülmüştü.
SON 10 MAÇTA YENİLMİYOR

Ancak o tarihten sonra Fenerbahçe ligde yenilmeyi ve gol yemeyi unuttu. Son 10 lig maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik alan, son 8 maçında puan kaybetmeyen ve 817 dakikadır gol yemeyen Fenerbahçe, rakiplerinin bu süreçte kaybettiği puanlarla liderliğe yükseldi ve son haftaya zirvede girdi. 33 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik alan ve 6 kez yenilen Fenerbahçe, 73 puan topladı. sarı-lacivertli ekibin en golcü ismi ise 11 golle kaptan Alex de Souza.
FENERBAHÇE-TRABZONSPOR
STAT: Şükrü Saraçoğlu
SAAT: 20.00
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Alper Ulusoy, Özgür Yankaya

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Andre Santos, Cristian, Emre, M. Topuz, Vederson, Alex, Guiza
TEKNİK DİREKTÖR: Cristoph Daum

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Song, Egemen, Cale, Selçuk, Colman, Engin, Alanzinho, Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş