İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk Telekom Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Seyrantepe'de yapımı devam eden Türk Telekom Arena'yı ziyaret ederek, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haşhaş, stadın yapımını üstlenen Varyap İnşaat Genel Müdürü Süleyman Varlıbaş ve Uzunlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun'dan, stadın durumuyla ilgili bilgi aldı.

Türk Telekom Arena'da incelemelerde bulunan Vali Mutlu yaptığı açıklamada, stadın 52 bin 300 kişi kapasiteli olduğunu hatırlatarak, burada maç izlemek kadar maç yapmanın da çok zevkli olacağını ifade etti.

Türkiye'de stadyum açısından çok güzel şeyler yapıldığını belirten Mutlu, ''Kayseri, Trabzon ve Rize'de yeni statlar yapıldı. Bursa'da da devam ediyor. Stadyum konusunda Türkiye'de çok özel projelere imza atılıyor. Bu da onlardan bir tanesi'' dedi.

Burada tezahüratların arasında maç izlemenin çok keyifli olacağını anlatan Mutlu, şöyle konuştu:

''Başbakanımız ve spordan sorumlu bakanımız spora ciddi yatırımlar yapılmasını sağlıyor. Eylül ayında basketbol milli takımımız ülkemizin gururu oldu. Finale oynadılar ve dünya ikincisi oldular. Bizim basketbolda, futbolda ve diğer spor branşlarında çok daha yüksek başarılar kazanmamız gerekiyor. Ülke olarak bunu arzu ediyoruz. Dolayısıyla sporcularımızın da bunu başarabilmesi için tesis yönünden ciddi olarak desteklenmeli. Ümit ediyorum ki süper lig müsabakaları açısından çok keyifli maçlar izleyeceğiz. Hem de bu vasıtayla kulüplerimiz Avrupa ve dünyada çok iyi yerlere çıkabilecek. Ne kadar çok tesis olursa sporda başarı oranı o kadar yükselecek.''


-STADI 20 OCAKTA BAŞBAKAN AÇACAK-


Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Ali Haşhaş, stadyumun 20 Ocakta Başbakan tarafından açılacağını bildirdi.

Galatarasay'ın ikinci yarı maçlarını bu statta oynayacağını belirten Haşhaş, şunları kaydetti:

''Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'nı devretmesi gerekiyor. Bu mecburiyet olmasa bile biz ikinci yarı maçlarımızı burada oynayacağız. Her şeyimizi buna göre ayarladık. Şu anda çalışmaların yüzde 95'i bitti. Çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmalara devam ediliyor. Bütün iş 10 Ocakta bitmiş olacak.

Türk Telekom Arena Stadı, dünyanın en teknolojik stadı. UEFA'nın kriterlerine göre inşa edildi. Artık bu kriterlerde olmayan statlarda Avrupa veya Dünya şampiyonaları oynatılmayacak. Bizim stadımız bu kriterlere uygun olduğu için eğer ülkemizde şampiyona maçı yapılması gerekirse Türkiye'de sadece bu statta maç yapılabilecek.''


-''DÜNYADA BUNUN BENZERİ BAŞKA BİR STAT YOK''


VARYAP İnşaat Genel Müdürü Süleyman Varlıbaş da böyle bir eseri Türkiye'ye kazandırmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Dünyada böyle bir eserin bu kadar kısa sürede, bu kadar teknik ve teknolojik özelliklerle yapılmadığını vurgulayan Varlıbaş, ''UEFA kriterleri değiştikten sonra biz projemizi yeniden düzenledik ve stada uyguladık. Dünyada bu kriterlere uygun bir stadı yapmış olmanın ayrıca gururunu yaşıyorum. Bu Türkiye için de övünülecek bir gururdur. Dünyada bunun benzeri başka bir stat yok'' diye konuştu.


İSTANBUL METROSU, STADA BAĞLANDI


Galatasaray'ın inşaatı süren ve ocak 2011'den itibaren maçlarını oynayacağı Türk Telekom Arena Stadı'na, metro ile yolcu taşıma işlemine başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda inşaatı tamamlanan Seyrantepe istasyonuna yolculu metro seferlerine başlanırken, istasyonun da aynı zamanda stada bağlandığı bildirildi.

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Seyrantepe'ye metro ulaşımı, Seyrantepe tali bir hatta olduğundan, Sanayi-Seyrantepe arasında mekik çalışacak özel bir trenle sağlanacak.

Seyrantepe'ye gidecekler, ana hat trenleri ile Sanayi'ye gelip buradan tren değiştirerek Seyrantepe'ye gidecekler. Dönüşler de aynı şekilde Seyrantepe'den Sanayi'ye gidildikten sonra ana hat trenlerine geçerek gerçekleştirilecek. Ancak maç günlerinde, maç çıkışlarından itibaren Seyrantepe'den Taksim yönüne aktarmasız olarak gidilebilecek.