Sarı-Kırmızılı Yönetim, bu sezon yeni bir uygulama başlattı. Buna göre Türk Telekom Arena'da oynanan her maç, hayatta olan ya da vefat eden, kulübün efsanesi olmuş oyunculara adanacak.


Samsunspor maçı Metin Oktay'a, Eskişehirspor karşılaşması ise Jupp Derwall'e adandı. Yönetim, resmi siteden bu sezon anılacak diğer efsanelerin listesini yayınladı. Bu listede, birçok alanda rekorları alt-üst eden Bülent Korkmaz'ın yer almaması, taraftarları oldukça kızdırdı.

Forumlarda yapılan yorumlarda, Türk futbol tarihinin en başarılı takımının kaptanı olan Korkmaz'ın, listenin en başlarında olması gerektiği belirtildi. Aynı şekilde camia içerisinden de bu yönde tepkiler geldi. Bülent Korkmaz, altyapısından yetiştiği Galatasaray'da tam 17 sezon forma giydi.
Tam bir efsane
Büyük kaptan, 19 kupa kazanarak bu alanda Aslan'ın 1 numarası oldu. Ayrıca 591 resmi maçla Sarı-Kırmızılı formayı en çok giyen isim olarak da adını tarihe yazdırdı. Bülent Korkmaz'ın bir başka rekoru da, 102 kezle Galatasaray'da oynarken en çok milli formayı giyen futbolcu olması. Korkmaz, bu maçların 28'nde kaptanlık pazubandını koluna taktı. Bülent Korkmaz'ın efsane olması için daha ne yapması gerekiyordu?
Efsanelere Saygı Günleri'nde anılacak isimler
Ali Sami Yen, Turgay Şeren, Nihat Bekdik, Ulvi Yenal, Mehmet Leblebi, "Boduri" Vafiadis Nikolaos, Naci Özkaya, Eşfak Aykaç, Gündüz Kılıç, Bülent & Reha Eken, İsfendiyar Açıksöz, Suat Mamat, Coşkun Özarı,Cevat Prekazi, Hakan Şükür
Fanatik