Galatasaray'ın, Fenerbahçe'ye kaptırdığı İlkan Karaman'a ödeme yaptığı ortaya çıktı.



Galatasaray Medical Park'ın hiç oynatamadan Fenerbahçe Ülker'e kaptırdığı milli oyuncu İlkan Karaman için 1,4 milyon dolara yakın ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray'ın hiç oynatamadan Fenerbahçe'ye kaptırdığı milli oyuncu İlkan Karaman için 1,4 milyon dolara yakın ödeme yaptığı ortaya çıktı. 2 yıl önce özel sözleşme yapılan İlkan'a imza attıran o zamanki 2 kulüp çalışanı, şu an sarı-kırmızılı kulüpte görev yapmıyor. Şimdi herkes Galatasaray'ın bu zararının nasıl karşılanacağını merak ediyor.


Sarı-kırmızılıların, 2 yıl önce Tofaş ile yaptığı özel sözleşme karşılığında İlkan Karaman için toplam 1 milyon dolar bonservis parası ödediği, Tofaş ve Pınar Karşıyaka'da birer sezon kiralık oynattığı genç oyuncuya 400 bin dolara yakın da ödeme yaptığı öğrenildi. Genç oyuncunun Tofaş'tan alınması sırasında o zamanki Basketbol Takımı Genel Menajeri Ali Türsan ve Basketbol Şubesi Sportif Direktörü Murat Tümer'in aktif rol oynadığı iddia edildi. İki yöneticinin sarı-kırmızılı kulüp adına oyuncu ve Tofaş ile yapılan özel şözleşmeyi Türkiye Basketbol Federasyonu'na göndermediği ifade edildi.


Geçen ay ortasında İlkan Karaman'ın menajeri Atila Emrullah'ın oyuncunun sözleşmesinin bittiği ve serbest kalacağını ifade ederek Galatasaray Basketbol Şubesi'ndeki yetkilileri aradığı, fakat her hangi bir yanıt alamadığı ve sonrasında ise ezeli rakipleri Fenerbahçe Ülker teklifini kabul ederek 3 yıllık resmi sözleşme imzaladığı öğrenildi.


Şimdi herkesin merak ettiği soru, Galatasaray'ın hiç oynatamadığı İlkan Karaman için ödenen 1,4 milyon dolara yakın zararı ne olacak? Çünkü o dönem kulüp adına sözleşme yapan Ali Türsan ve Murat Tümer şu an sarı-kırmızılı kulüpte görev almıyor.