Baba Kenan Yıldırım konuştu "Sercan Yıldırım Galatasaraylı. Hayali Galatasaray'da oynamak..."


Estonya maçının kahramanlarından Sercan Yıldırım'ın babası Kenan Yıldırım çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Star TV'de Ertem Şener'in sorularını yanıtlayan Kenan Yıldırım, son zamanlarda tehditler aldıklarını vurgulayarak "Oğlum Galatasaraylı ben de öyle. Artık söylemekten çekinmiyorum. Fenerbahçe bizim için bitmiştir" ifadelerini kullandı.


Baba Yıldırım, Sercan'ın Fenerbahçe'nin kapısından nasıl döndürüldüğünü de açıkladı. Devre arasında yurt dışından gelecek kulüpler olduğunu ifade eden baba Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

Ertem Şener: Sercan'ın Fenerbahçe'ye transferi neden olmadı?

Kenan Yıldırım (Sercan'ın babası): Fiyatı başkan çok uçuk tuttu (Bursa başkanı). Ondan yani. Siz geçen hafta duyurduğunuzda "Sercan Fenerbahçe ile 4 yıllık anlaştı" diye bu haberin kaynağı da bendim zaten. Size bağlanan arkadaş haberi benden aldı. Ben çık söyle dedim. Çünkü bitmişti transfer. Siz doğru haberi vermiştiniz. Ama bir anda Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım Vederson'u vermem onun yerine Sercan için 9 buçuk milyon euro vermeye hazırız deyince bizim Bursaspor başkanı uçtu. Bir anda fiyatı 11 buçuk milyon euro'ya çıkardı. İnanamadım. Sercan'ı çok yıprattılar. Çok hırpaladılar. Türk kulüpleri isteseler vermeyeceğim artık. Hedef Avrupa bundan sonra.Tercihimiz Avrupa.

Ertem Şener: Siz şöyle bir yorumda bulundunuz mu yakın çevrenize "Galatasaray'ı Fenerbahçe'ye tercih ederiz" bu doğru mu? Gönlünüzden Galatasaray geçiyormuş doğru mu?

Kenan Yıldırım: Aynen öyle... Ben Galatasaraylıyım. Sercan'ın da gönlünde Galatasaray vardı.

Ertem Şener: Peki Galatasaray ile görüştünüz mü bu konuda?

Kenan Yıldırım: Evet Haldun Üstünel ile bir görüşmemiz oldu. Çok kibar bir insan. Çok iyi. Bizim istediğimiz rakamı veremeyeceklerini dobra bir şekilde açıkladı. Keita ve Elano'ya çok para ödediklerini bu sebeple bütçelerinin yeterli olmayacağını söyledi. Dedim ya bundan sonra Türk kulüplerini düşünmüyorum. Zaten devre arasında Avrupa'dan gelecekler. Ocak'ta büyük ihtimalle İngiltere'ye gidecek.

Ertem Şener: Fenerbahçe ile ve Galatasaray ile birlikte mi görüştünüz aynı anda mı görüştünüz?

Kenan Yıldırım: Hayır. Önce Galatasaray ile görüştük. Fenerbahçe'den birçok menajerler aracılığıyla teklif geldi bize. Bizzat bizimle görüşmediler. Menajerleri devreye soktular hep.

Ertem Şener: Sercan'ın kaç tane menajeri var ki?

Kenan Yıldırım: Kaç tane değil. Bir sürü menajer geldi. Bitireceğiz dediler. Hiç birine itimat etmedim. En son kulüp bize "Metin Korkmaz ile bağlantıya geçiyoruz. Biz O'na yetki verdik" dedi. Mecburen kulüple hareket etmemiz gerekiyordu. Biz de o şekilde hareket ettik. Metin Korkmaz'a verdim ben. Federasyona verildi, resmi menajerimiz diye.

Ertem Şener: Metin Korkmaz bu Mehmet Topuz'un menajeri değil mi?

Kenan Yıldırım: Evet!

Ertem Şener: Hani bu Mehmet Topuz olaylarından dolayı Aziz Yıldırım bir daha Metin Korkmaz ile çalışmam demişti? Ne oldu, nasıl oluyor bu olaylar?

Kenan Yıldırım: Vallahi ben Fenerbahçe'den hiçbir yetkiliyle görüşmedim. Onlar benle görüşmüyorlar. Bu Metin Korkmaz Bursaspor kulübünün menajeri. Tanju Çolak ile Metin Korkmaz ortaklar. Bursa ile çok iyiler. Bundan kaynaklanıyor. Fener'de muhatap olarak alıyor. Ben çalışmak istemedim. Ama benim çocuğum Mehmet Topuz gibi değil. Gelip benden istemediler. Ben oğlumu evladımı o durumlara düşürmem. Bir daha Fenerbahçe bitmiştir benim için. Bitti Fenerbahçe bizim için. Trilyonları verseler bitmiştir. Dünyanın sonu gelse bitmiştir.

Ertem Şener: Sercan nereyi istiyor peki? Sizin Galatasaray'ı istediğinizi biliyorum da. Sercan da mı istiyor Galatasaray'ı?

Kenan Yıldırım: Evet doğru. Artık söylüyorum. Sercan'da Galatasaray'ı istiyor. Ama bundan sonrası için hedefimiz yurt dışı. Ben Sercan'a da dedim. Gördün işte bütün takımları. Seni başkan vermez bu fiyata. Biz bu sene kulübe inandık 1 sene daha uzattık. Neyse konuşturmayın beni.

Ertem Şener: Kenan Bey kimse M.United ve M.City'nin teklif yaptığına inanmıyor Sercan'a...

Kenan Yıldırım: Gidin Bursaspor'dan isteyin o zaman. Kulüpte var.

Ertem Şener: Siz bana fakslayın.

Kenan Yıldırım: Ben de yok Bursaspor kulübünde var. Bana vermezler.

Haber : Mynet - Spor -