UEFA Avrupa Ligi'nde Dinamo Bükreş'le deplasmanda karşılaşacak Galatasaray'da domuz gribi alarmı verildi.
Son aylarda dünyada ve Avrupa'da hızla yayılan ve Türkiye'de de görülen domuz gribine karşı Galatasaray'da tüm önlemler alındı, futbolcular uyarıldı.

Dinamo Bükreş maçı için domuz gribinin sık görüldüğü Romanya'ya giden Galatasaray kafilesinde herhangi bir sorun yaşanmaması adına kulüp doktorlarının da onayı ile hazırlıklar yapıldı.


Hastalıktan korunulması amacıyla dikkat edilmesi gerekenler Sarı-kırmızılı takımın yıldız futbolcularına bir bir anlatılırken, oyunculardan her adımlarına dikkat etmeleri istendi.

MASKELERİ ÇIKARMAYIN


Sarı-kırmızılı kulüp, kafilede bulunan tüm futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler için özel maskeler getirtti. Galatasaray kafilesinin yolculuk esnasında bu maskeleri takacağı, havaalanında da sorun yaşanmaması adına maskelerini çıkarmayacakları ortaya çıktı.
Ayrıca kafilede yer alanlara antibaktariyel jel de dağıtıldığı bildirildi.

ÜSTÜNEL: 'LİDER GİDİYORUZ, LİDER OLARAK DÖNMEK İSTİYORUZ'


Bu arada Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu ve Futbol Şubesi Üyesi Haldun Üstünel, Sarı-kırmızılı kafilenin Bükreş'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, zorlu bir deplasman maçına gittiklerini belirterek, ''Grup lideri olarak gidiyoruz, grup lideri olarak da geri dönmek istiyoruz. Tabii ki seyircisiz oynamamız bizim için büyük bir avantaj. Bu avantajı iyi değerlendirip grup lideri olarak geri dönmek istiyoruz'' dedi.


Üstünel, ''Milan Baros'un eksikliğini kapatmak için devre arasında forvetle ilgili bir tasarrufları olup olmayacağının'' sorulması üzerine, ''Transfer ile ilgili çalışmaları hocamızın nezdinde ilerletiyoruz. Bu konuda gerekli raporlar bize ulaştığı takdirde ki, bu süreç önümüzdeki bir ay içinde olacak, ona göre üzerimize düşeni yapacağız'' diye yanıtladı.
''Son maçta Ercan Saatçi ile ilgili tribünlerde yoğun protesto vardı, bu konuda ne diyeceksiniz'' sorusuna karşılık Haldun Üstünel, ''Bu konulara fazla temas etmek istemiyorum'' dedi.

KAFİLE


Galatasaray'ın Bükreş kafilesinde sakatlıkları bulunan Milan Baros ve Emre Aşık ile soğuk algınlığı geçiren Aydın Yılmaz'ın yanı sıra kaleci Ufuk Ceylan, Serkan Kurtuluş, Alpaslan Erdem, Serdar Eylik ve Serkan Çalık bulunmuyor.

Sarı-kırmızılıların, Dinamo Bükreş kafilesinde şu oyuncular yer alıyor:


Leo Franco, Aykut Erçetin, Emre Güngör, Uğur Uçar, Gökhan Zan, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Caner Erkin, Arda Turan, Barış Özbek, Elano Blumer, Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Abdul Kader Keita, Ayhan Akman, Harry Kewell, Tobias Linderoth, Shabani Nonda.