Avrupa'nın önde gelen 5 farklı ülkesindeki gençler, “Türkiye'yi hangi sembollerle tanıyorsunuz” sorusuna, ağırlıklı olarak “Galatasaray” yanıtını verdi...

Sarı-Kırmızılı kulübün patronu Adnan Polat, “Galatasaray Türkiye’dir” diyerek ilginç bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Boğaziçi Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezi ve Madrid Üniversitesi’nin 5 Avrupa ülkesinde yaptığı kamuoyu yoklaması işte tam bu doğrultuda çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. “Türkiye’yi hangi sembollerle tanıyorsunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 91,1’i “İstanbul”, yüzde 70’i “Galatasaray” cevabını verdi. Avrupalı gençler Türkiye’nin AB üyeliğine yaşlılardan çok daha fazla destek verirken; fikirlerin oluşmasında popüler kültür, futbol ve turizmin etkili olduğu anlaşıldı.

Terim, Pamuk’tan ünlü
Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve Polonya’da gerçekleştirilen kamuoyu yoklamasında Türkiye hakkında farklı platformlarda da sorular yöneltildi. Burada elde edilen verilere göre Atatürk, sadece yüzde 40 oranında biliniyor; Antalya Atatürk’ten daha fazla tanınıyor. Nobel ödüllü Orhan Pamuk yüzde 11,5 oranında tanınırken, Hadise ve Fatih Terim, Yaşar Kemal’den de, Orhan Pamuk’tan da daha çok biliniyor.


kaynak : fanatik