Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Galatasarayımız ile Trabzonspor karşı karşıya geldi ve maça yerli oyunculardan kurulu bir kadroyla çıkan sarı kırmızılı takımımız, mücadeleden 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı.




Galatasarayımız, Ziraat Türkiye Kupası (B) grubunda oynanan ilk hafta maçında, sahasında Trabzonspor ile karşılaştı ve maçtan 2-1'lik galibiyet ile ayrıldı.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan maçta, sarı kırmızılı takımımızın gollerini 40. dakikada Caner ve 48. dakikada kaptan Arda Turan kaydetti. Trabzonspor'un tek sayısı ise 54. dakikada Song'tan geldi.

Bu sonucun ardından Galatasarayımız kupaya iyi bir başlangıç yaparken; karşılaşmaya tamamen yerli oyunculardan kurulu bir kadroyla çıkan takımımız adına da bu sonuç büyük moral oldu.

YERLİ ASLAN!

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Ziraat Türkiye Kupası (B) grubunda yaptıkları Trabzonspor maçında, sahaya tamamen yerli oyuncuları sürdü.

İzinli olan Leo Franco, Kewell ve Elano'nun yanı sıra, sakatlıkları nedeniyle Nonda ve Keita da ülkelerine gidince, sarı-kırmızılılar, Türk oyuncularla maça başladı. Rijkaard, yabancı oyunculardan Linderoth'u yedek soyundururken, A2 takımından Berkin Kamil Arslan, Emre Çolak, Sinan Osmanoğlu ve Çetin Güngör'ü de 18 kişilik maç kadrosuna dahil etti.

Rijkaard, forvette Aydın ve Arda'yı oynatırken, Sturm Graz karşısında oynattığı genç futbolcu Alparslan'a, Trabzonspor karşısında da forma verdi. Sakatlığı bulunan Mehmet, Hakan ve Uğur ise kadroda yer almadı.

PAS HATALARIYLA BAŞLADIK...


Galatasarayımız, Ziraat Türkiye Kupası'nda sahasında Trabzonspor ile oynadığı maçın ilk 15 dakikalık bölümünde oyuna tam anlamıyla konsantre olamadı. Maçın ilk 15 dakikalık bölümünde, yerli futbolculardan kurulu olan takımımızın özellikle orta alanda yaptığı pas hataları dikkat çekerken; savunmamızda ise rakibe sadece Alanzinho ile bir pozisyon verdik, onu da hasarsız atlattık. Oyunun bu bölümünde ortaya başka net gol şansları çıkmadı ve son yarım saatlik bölüme golsüz eşitlikle girildi.

VE ÜSTÜNLÜK GALATASARAYIMIZDA!

Sarı kırmızılı takımımız, ilk 15 dakikalık bölümü golsüz eşitlikle sona eren maçta, ilk yarının son yarım saatlik dilimine girilirken ise üstünlüğü eline aldı. Taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasarayımız, topu ayağında tutmaya başlarak oyuna ağırlığını koydu. Trabzonspor'un oyundaki etkisini gittikçe kaybettiği bu dakikalarda, sarı kırmızılı takımımız özellikle Arda ve Caner'in dinamizmi ile rakip kalede gol aradı.

Düşük bir tempoda başlayan karşılaşmada, özellikle orta sahasını kalabalık tutan Galatasarayımız, rakibine top kayıpları yaptırarak, geliştirmeye çalıştığı atakları önemli ölçüde engelledi.

CANER COŞTU!


Kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede tehlike yaratmaya çalışan sarı kırmızılı takımımız, maçın 40. dakikasında ise golü buldu. Bu dakikada Trabzonspor savunması dengesiz yakalandı. Arda sağ kanattan yüksek bir pasla uzak direğe koşan Caner'i gördü. Caner yükselen topu takip etti ve uçan kafa ile güzel bir şekilde ağlara gönderdi. İlk yarının etkili ismi Caner, böylece bu futbolunu golle süslemiş oldu.

Kalan dakikalarda rakibine pozisyon vermeyen takımımız, başka gol fırsatı da bulamayınca ilk yarıda 1-0'lık üstünlük ile ayrıldı.

KAPTAN MÜKEMMEL VURDU!

Trabzonspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan takımımız, ikinci yarıya da golle başladı. Maçın 48. dakikasında gelişen atağımızda, kaptan Arda Turan mükemmel bir vuruşla topu filelere gönderdi! Sağ kanattan Ayhan Akman ceza sahasında ön direğe doğru hareketlenen Arda'ya yerden bir pas attı. Arda ters ayağına gelen topu sol ayağı ile ters köşeye çok şık bir şekilde yolladı ve Galatasayımız farkı ikiye çıkardı.

FARK BİRE İNİNCE...

Sarı kırmızılı Aslanlarımızın, Trabzonspor karşısında henüz 48. dakikada farkı ikiye yükseltmesinin ardından, maçtaki tempo da bir anda arttı! Farkın açılmasıyla birlikte daha fazla risk alarak kalemize gelmeye çalışan Trabzonspor, maçın 54. dakikasında eski oyuncumuz Song'un golüyle farkı bire indirdi. Bu dakikada Selçuk'un içeri kestiği topta Song,meşin yuvarlak yere iner inmez vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golle rakip Trabzonspor maça yeniden ortak oldu.

Bu golün ardından Galatasarayımız da kalan dakikalarda daha temkinli oynamaya başladı. Oyunun temposunu istediği gibi ayarlamaya başlayan sarı kırmızılı takımımız, kalan dakikalarda rakibine bazı pozisyonlar verse de, kalesini başarıyla korumayı bildi. Galatasarayımız, Trabzonspor kalesinde de istediği gol fırsatlarını yaratamayınca, maçtan 2-1'lik galibiyet ile ayrılmayı başardı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Selçuk'un ara pasıyla Galatasaray defansının arkasına sarkan Alanzinho'nun sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Aykut topu çeldi, daha sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
17. dakikada Arda'nın uzun pasıyla sol çaprazda hareketlenen Caner'in, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.
31. dakikada Arda'nın önüne bıraktığı topa Mustafa, ceza sahasına girmeden sert vurdu, meşin yuvarlak üsten auta gitti.
40. dakikada Caner, Galatasaray'ı öne geçiren golü kaydetti. Barış'ın pasıyla sağ kanattan hareketlenen Arda'nın ortaladığı topa, arka direkte adeta uçarak kafa vuruşu yapan Caner, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0
Kaynak: Webaslan ve AA