Galatasaray, ara transferdeki ikinci hamlesini forvet bölgesindeki eksikliği gidermek adına 22'lik Brezilyalı Joao Alves De Assis Silva kiralayarak gerçekleştirdi.

Peki Galatasaray bonservisi Manchester City kulübünde bulunan Jo'yu sezon sonunda satın alma opsiyonuna da sahip mi?

Manchester City'den Everton'a kiralık olarak giden Jo, Ada ekibiyle yaklaşık 1 yıllık bir süre geçirdikten sonra Türkiye yolunu tuttu.

Bu transfer Türkiye'de büyük yankı uyandırırken kulüplerden transfer ile yapılan resmi açıklamalar akılları karıştırdı.

Everton ile UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon forma giydiği için Galatasaray'ın Atletico Madrid ile oynayacağı ikinci tur maçlarında forma giyemeyecek olan süper yıldız Jo'nun 6 aylığına kiralandığı açıklandı.

Başta Galatasaray taraftarları olmak üzere futbolseverler Jo'nun satın alma opsiyonu ile alınıp alınmadığı sorusunda henüz aydınlanabilmiş değil. Manchester City ve Everton takımlarından yapılan resmi açıklamalarda oyuncunun 6 aylığına kiralık olarak Galatasaray'a transfer olduğu du duyuruldu.

Galatasaray Spor Kulübü'nün resmi internet sitesi galatasaray.org'da transferin duyurusu Perşembe gecesi 19.28 itibariyle şu şekildeydi: "Kulübümüz, İngiltere Premier League takımlarından Manchester City takımı oyuncusu, Brezilyalı Joao Alves De Assis Silva ile sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşmaya varılmıştır."

Özellikle transfer sezonunda satın alma opsiyonu ile kiralanan futbolcular için transfer duyurularında bu konu duyuru ifadelerinin içinde sık sık yer alıyor. Bunun son örneği Fenerbahçeli Kazım Kazım'ın Toulouse kulübüne transferinde yaşanmıştı. İki cephe de yaptıkları resmi açıklamalarda oyuncunun satın alma opsiyonu ile birlikte transfer olduğunu duyurmuştu.

Futbolseverlerin aklını karıştıran bu konu hakkında transfer öncesinde ortaya konan iddia ise Jo'nun satın alma opsiyonunda Galatasaray'ın ilk sırada olduğu ve 9 milyon avro olarak belirlenen rakamı sarı-kırmızılı cephenin üç taksitte ödeyebileceği yönündeydi. Bir ihtimal ise Galatasaray Ada kulübüyle bu konuda resmi olmasa da bir prensip anlaşması yapmış olabilir.

Futbolseverler arasında sıcak bir tartışma başlatan bu konu hakkında Galatasaray cephesinden kısa süre içinde bir açıklama gelmesi ve transfer konusundaki düşüncelerinin yöneticiler tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.