Galatasaray’ın ‘Meksikalı Messi’si Giovani Dos Santos, Türkiye macerası öncesi samimi açıklamalar yaptı. Cim Bom’a transferi ülkesinde büyük yankı uyandıran 20 yaşındaki yıldız, Meksika medyasına verdiği röportajda ne kadar mutlu ve heyecanlı olduğunun altını çizdi. İşte Santos’un sözlerinden öne çıkan ifadeler:

Harika bir takıma gidiyorum’

“Çok mutluyum. Futbol oynamam, tekrardan ritmimi bulmam gerek. Yeni takımımın seviyesini biliyorum. Bu yüzden bu transfer benim için çok büyük bir olay, çok büyük bir fırsat. Bazı takımlar benimle ilgilenmeye başladığında, en iyi seçenek olarak Rijkaard’ın çalıştırdığı Galatasaray’ı düşündüm. Rijkaard’ın çalışma stilini iyi biliyorum. Jo ve Elano ile görüştüm. Leo Franco da orada, Baros ve Kewell da... Harika bir takıma gidiyorum.”




‘Hemen 11’de oynamam zor gibi...’
“Maç ritmine sahip değilim, ama fizik olarak iyi durumdayım. İlk etapta ilk 11 oynamam zor gibi. Tek ihtiyacım, resmi bir maçta topla buluşmak. 45 ya da 90 dakika önemli değil. Kendimi en rahat hissettiğim yer orta sahanın sağı. Ama böyle bir konuşma yapmadık, her yerde oynayabilirim.”

‘Böyle taraftar görmedim’

Dün gece de GSTV’ye çıkan Santos, Rijkaard’dan ve Galatasaray’dan övgüyle bahsetti. “İlk görüşmeyi anne ve babamla Rijkaard yaptı ve onları ikna etti. Haldun Üstünel de kulübün isteklerini, yapısını ve hedeflerini anlattı” diyen Meksikalı şöyle konuştu: “Havalimanındaki gibi bir taraftar topluluğu görmedim. Çok şey beklediklerini biliyorum. Galatasaray geleneği olan bir kulüp. Burada bütün yeteneklerimi ortaya koyup, potansiyelimi ispatlayacağım. Futbolu çok özledim ve artık oynamak istiyorum. Tottenham ile Galatasaray anlaşırsa seve seve Türkiye’de kalırım.”