Galatasaray'ın devre arasında Manchester City'den kiraladığı Brezilyalı golcü Jo'nun bonservis bedeli belli oldu!


Sarı kırmızılı yönetim, 4 yıllık maliyeti 27 milyon Euro'yu bulacak Sambacı için sezon sonuna kadar bekle ve gör' stratejisini uygulayacak.

Manchester City ile G.Saray arasındaki Jo belirsizliğinin adı kondu: 13 milyon pound yani 15 milyon Euro. 6 aylık toplam kiralık maliyeti 1 milyon 150 bin Euro olan Sambacı için görüşmelerini İngiliz Kulübü'yle sürdüren G.Saray yönetimi sonunda City'den bir rakam almayı başardı. Ara transfer döneminin son günlerinde anlaşılan ancak göstereceği performans bilinemediği için sözleşmesine satın almak zorunda kalmasın diye opsiyon koydurtmayan yönetim bu rakam karşısında görüşmeleri askıya aldı.

CSKA Moskova'da gösterdiği performansla City'nin dikkatini çeken Sambacı, 2008 yaz döneminde 24 milyon Euro'ya Ada'ya transfer olmuştu. Kalitesinden emin oldukları 22 yaşındaki golcü için bu maliyeti çok yüksek bulan sarı-kırmızılılar kesin kararını vermek üzere 'bekle ve gör' stratejisi uygulayacak.

4 YILLIK SÖZLEŞME İSTİYOR
İstenilen verim alınırsa yani Jo, CSKA ve Corinthians günlerine dönerse (Genç oyuncu 3 yıl giydiği CSKA formasıyla 53 maçta 30, 2 yıl oynadığı Corinthinas'la da 54 maçta 23 gol atmıştı) G.Saray yönetimi, Sambacı'nın ve kulübünün istediği şartlar üzerinden pazarlık masasına oturacak. 4 yıllık mukavele isteyen ve senede 3 milyon Euro kazanan Jo ile anlaşmak; bu şartlar altında pazarlık yapmadan 27 milyon Euro'luk bir yükün altına girmek demek.

SAKATLIKTAN ÇABUK DÖNDÜ
İşte bu yüzden yüksek maliyetinin bilincindeki Jo, (Everton'da ülkesinden sürekli geç döndüğü ve tembel olduğu için kadroya giremiyordu) sağ bileğine aldığı darbeye bağlı sakatlığın etkisinden 18 gün gibi kısa bir sürede kurtuldu. Oysa doktorlar geri dönmesi için en erken süreyi 4 hafta olarak açıklamışlardı. Eski günlerine dönmek isteyen Jo da bu dönemi kendisi açısından çok önemli görüyor ve ekstra motivasyonla maçlarını oynayıp bonservisinin alınmasını hak ettiğini ispatlamaya çalışıyor.