Galatasaray Kulübü'nün 27 Mart tarihinde yapılan genel kurulunda başkan adayı olan Adnan Öztürk, düzenlediği basın toplantısıyla olağanüstü genel kurul çağrısı yaptı

Geride kalan seçimde 2 bin 944 oy alarak başkan olan Adnan Polat'ın, bin 290 oyla gerisinde kalan Adnan Öztürk, Conrad Otel'de basın mensuplarının karşısına çıkarken, mevcut yönetimin çalışma yöntemlerini eleştirdi ve özellikle mali yönden son derece kötü bir politika izlendiğini ileri sürdü.
Seçimler sonrasında düzenlediği toplantıda sarf ettiği, ''Kulübümüz çok önemli bir dönemden geçmektedir. Şu anda görevde olan yönetimi yalnız başına bırakmayacağız. Yardım talep edildiğinde memnuniyetle hizmete varız, ama bunun yanında tüm çalışmaların doğal denetçisi olacağız. Galatasarayımızda son dönemlerde yapıldığı gibi israf devam eder, idari hatalar yapılır, hesapsız kitapsız işlemler olur, verilen sözler yerine getirilmez, kişisel itibarı için Galatasaray'ın hakları çiğnenirse, (Yapamıyorsanız bırakın) demekten imtina etmeyeceğiz'' sözlerini hatırlatan Adnan Öztürk, 16 Ekim'de gerçekleştirilecek Tüzük Tadil Genel Kurulu'nun bir fırsata çevrilerek, olağanüstü seçimli genel kurula gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

''Çok üzülerek bugün başkan Adnan Polat ve yönetim kurulundan, Galatasaray'a daha fazla zarar verilmeden, 16 Ekim'de yapılacak Tüzük Tadil Genel Kurulu ile birlikte başlayacak bir süreçle, kulübümüzde seçimli genel kurulun en kısa sürede yapılması için gereğini istemek durumundayım'' ifadelerini kullanan Öztürk, ''İstifa eden yöneticilerin sözlerine bakılacak olursa, camiada tartışma ortamı her an sertleşebilir. Tüzük Tadil Genel Kurulu bence fırsat olarak görülmeli ve gereği yapılmalı'' diye konuştu.