Geçen yıl ölen ünlü tiyatrocu Gazanfer Özcan'ın 29 bin lira tutan hastane masrafı için icra takibi başlatıldı.
Eşi Gönül Ülkü "Evimi satıp ödeyeceğim" dedi. Kızı reddi mirasta bulundu.


78 yaşında hayatını kaybeden Gazanfer Özcan'ın 29 bin lira tutan hastane masrafı için icra takibi başlatıldığı ortaya çıktı. Özcan'ın kızı Fulya Ündüz'ün, borçtan kurtulmak için reddi mirasta bulunduğu belirtildi. İcra takibine itiraz eden eşi Gönül Ülkü ise, "Evimi satıyorum, önümüzdeki hafta borçlar ödenecek" dedi.


Sabah gazetesinin haberine göre; "Devlet Sanatçısı" unvanlı Özcan, yıllarca seyirciyle buluştuğu Şişli'deki tiyatrosunu borçları nedeniyle kapattı. Ardından kalp yetmezliği tanısıyla 27 Ocak 2009'da hastaneye yattı. Bir buçuk ay hastanede kalan Özcan, 17 Şubat 2009'da vefat etti.


İstanbul 6. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne sunulan veraset ilamında Özcan'ın mirasçıları olarak tespit edilen eşi Gönül Özcan ile kızı Fulya Ündüz'e, Medeni Kanuna göre borçları da intikal ettirildi.
Özcan'ın borçlarına hastane masrafları da eklendi. Hastane yetkilileri, aradan bir yıl geçtiği halde parayı ödemeyen iki mirasçıya 5 Mart'ta noterden ihtarname çekti.






İCRA-İNKAR TAZMİNATI DA İSTEDİ
Sanatçının eşi ve kızı, borcu yine ödemeyince hastane, Şişli 5. İcra Müdürlüğü kanalıyla icra takibi başlattı.


Evine icra kağıdı gelen Fulya Ündüz, Beykoz Sulh Hukuk Mahkemesi'nden aldığı 30 Temmuz 2009 tarihli reddi miras kararını, İcra Dairesi'ne göndererek borca itiraz etti.
Eşi Gönül Ülkü de gerekçe göstermeden "Borcum yok" diye itirazda bulundu. Hastane avukatları, takibin devam etmesi için Emine Gönül Özcan'a

alacak davası açtı.
Dava dilekçesinde, "Babasının mirasını reddettiğine dair mahkeme kararını icra müdürlüğüne gönderen Fulya Ündüz'e herhangi bir alacak davası açılmamıştır. Emine Gönül Özcan ise tedavi giderinin ödenmemesi üzerine başlatılan icra takibine haksız ve kötü niyetli olarak itiraz etmiştir. Davalı Özcan'dan alacağımızın tahsili ile yüzde 40 icra- inkar tazminatına hükmedilmesini talep ediyoruz" denildi.

"EVİMİ SATIYORUM"
Eşinin ölümünün ardından başlayan süreçte kimseden destek görmediğini belirten Gönül Ülkü, "Borcumuz önümüzdeki hafta ödenecek. Ben, birtakım şeylerle karşı karşıya kaldım. Hepsini birden yapamadığım için biraz ertelendi. Evimi satıyorum" dedi. Son döneme borçlarla uğraştığı için pek ortaya çıkmadığını belirten Ülkü, sağlığının iyi olduğunu söyledi.
Ülkü, kızı Fulya Ündüz'ün reddi mirasta bulunduğuna ilişkin soruya da "Avukatı reddi miras yapması gerektiğini söylemişti. Yaptılar" yanıtını verdi.

VERGİ BORCUNDAN TİYATROSUNU KAPATMIŞTI
1962 yılında Emine Gönül Özcan'la (Gönül Ülkü) evlenen Gazanfer Özcan, Şişli'de 'Gönül Ülkü- Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu kurdu. Çok sayıda sinema filminde de rol alan Gazanfer Özcan, 1998'de Kültür Bakanlığı tarafından "Devlet Sanatçısı" unvanıyla ödüllendirildi. Özcan, vefatından bir süre önce yüklü miktardaki borçları nedeniyle tiyatrosunu kapatmak zorunda kalmıştı.