İlk N.O.V.A., gayet başarılı bir oyundu. Belki de iPod Touch için o ana kadar geliştirilmiş en iyi FPS'ydi, ama fazlasıyla bir oyunu andırıyordu, ki o da Halo'ydu. Günümüzden yıllar sonrasında, başlayan bir iç savaşı durdurmak için hareket ediyorduk. Şimdi o olayların ardından tam 6 yıl geçti, ancak tehlike bitmedi. Savaş tüm hızıyla sürüyor, üstelik artık daha güçlü düşmanlarla karşı karşıyayız. Daha teknolojik, daha gelişmiş düşmanlar, daha iyi silahlarla savunmayı ve tabii ki daha dikkatli hareket etmeyi gerektirir.

Güzel bir sinematik videonun ardından adım atıyoruz oyunumuza. Kısa bir tanıtım turunun ardından düşman akını başlıyor ve bir daha da oyun finaline kadar sona ermiyor. Envai çeşit düşmanımız var. Kimisi teleport özelliğine sahip, kimisi görünmez, kimileri çok hızlı hareket ediyor, kimileri ise hem cüsse hem de güç olarak çok büyük.

İlk oyunu oynadıysanız biliyorsunuzdur, ikinci oyuna direkt adım attıysanız da mutlaka fark etmişsinizdir, oyunumuz Halo serisini fazlasıyla andırıyor. Gerek senaryonun geçtiği evren, gerek karakterimizin kostümleri, gerekse de görev aldığımız hologram bayan... Evet, görevlerimizi güzel bir hologram bayandan alıyoruz. Ne düşündüğünüzü biliyorum, bir yerden tanıdık geliyor değil mi?

Savaş sürüyor

İlk N.O.V.A.'da genellikle iç mekanlarda dolaşıyorduk, tabii ki dış mekanlarda da savaştığımız oluyordu. N.O.V.A. 2'de ise, dış mekanlar biraz daha ağırlıkta, buna paralel olarak da tasarlanan haritalar daha büyük. Her yerden üzerimize gelen düşman faktörüne karşılık oldukça güzel silahlarımız var. Bunların yanında gerek havada, gerekse de karada birçok aracı kontrol edebiliyor, böylelikle seri hareket edebiliyor ve ağır silahlarından yararlanabiliyoruz. Ayrıca karakterimizin bir süreliğine düşmanı etkisiz hale getirebiliyor, zamanı yavaşlatabiliyor veya yakın mesafede bitirici darbeler indirebiliyor.






Senaryo modu, bir iPod Touch oyunu için gayet yeterli ve oyuncuyu tatmin edecek düzeyde. "Aa heyecanım düştü yahu" dediğiniz anda bosslar karşılayabiliyor mesela sizi. Senaryo modunun haricinde, Wi-Fi aracılığıyla oynayabileceğiniz ve 10 kişiye kadar multiplayer modlar da bulunuyor. Klasik birçok oyun modunun bulunduğu online arenada, bu kez level ve perk sistemi de kullanılmış.

Grafikler, sesler

N.O.V.A. 2'nin grafikleri gayet güzel. Ekranın en yoğun olduğu anlarda bile donma problemiyle karşılaşmıyorsunuz, tasarımlar ve ışıklandırmalar da genel olarak güzel. İşitsel konuda zaten bir sıkıntımız yok. Atmosfer, diyaloglar ve silah sesleri gayet iyi. Bunun yanında, isterseniz arkaplanda müzik de çalabiliyorsunuz. Cihazınızda ne kadar şarkı varsa, hepsini oyunla birlikte çalıştırabilirsiniz.

Sonuca gelirsek, bilim kurgu temalı FPS oyunlarından hoşlanıyorsanız, hatta Halo serisini de seviyorsanız, N.O.V.A. 2'yi kesinlikle denemelisiniz. "Ama ben daha ilk oyunu oynamadım" diyorsanız ise, evvela ilk yapımdan başlayın derim.