Blizzard sadece oyun sektöründeki değil, dünyadaki bütün sektörlerdeki şirketler arasında en farklı üretim politikasına sahip şirket olsa gerek. Her şirketin amacı kâr etmek olduğundan, özellikle üretim sektöründeki şirketler bu amaca yönelik olarak mallarını en hızlı şekilde üretip bir an önce piyasaya sürmek isterler. Elbette bu süreç içerisinde satış ve pazarlama politikası gereği bazen beklemeler veya geciktirmeler yaşanabilir, ancak bunların hepsi planın bir parçasıdır.

Blizzard’a baktığımızda bu politikanın işlemediğini, fakat garip bir şekilde zararının da dokunmadığını görüyoruz. Acemi ya da profesyonel her oyuncunun bildiği, her yerde adını duyuran, kendi turnuvası olan, oyun dünyasında en çok tanınan şirketler arasında ilk beşte yer alan Blizzard’ı, gözlerini oyun dünyasına yeni açmış bir kişiye anlattığınızda aklından ilk geçen şey büyük olasılıkla firmanın yıllardır oyun yaptığı olacaktır. Yıllardır kısmı doğru, oyun ürettiği kısmı da, ancak bu ikisi yan yana gelince oluşan o genel kanı hakkındaki gerçeği söylediğiniz de ise alacağınız cevap büyük olasılıkla “Sadece üç oyunla mı, bu şekilde büyüdü?” olacaktır.

“Blizzard nasıl bir firmadır?” sorusuna verilebilecek bir cevap da bu aslında, sadece üç oyun markası ile milyarlarca dolar kazanan bir firma. Başka bir cevap ise basitçe; oyuncuya Çin işkencesi çektiren firma olabilir.

Bu arada unutanlar, merak edenler veya hepsini bir arada görmek isteyenler için işte size Blizard’ın oyun kronolojisi:

Diablo: 1997 Ocak ayında çıktı
StarCraft: 1996 baharında duyuruldu, 1998 Nisan ayında çıktı (2 yıl sonra)
Diablo II: 1997 Eylül ayında duyuruldu, 2000 Haziran ayında çıktı. (2 yıl 9 ay sonra)
Warcraft III: 1999 Eylül ayında duyuruldu, 2002 Temmuz’da çıktı (2 yıl 10 ay sonra)
World of WarCraft: 2001 Eylül ayında duyuruldu, 2004 Kasım’da çıktı. (3 yıl 1 ay sonra)
StarCraft II: 2007 Mayıs’ta duyuruldu, 2010 Temmuz’da çıktı (3 yıl 2 ay sonra)
Diablo III: 28 Haziran 2008 tarihinde duyuruldu, gerisi Allah Kerim

Böyle bir tablo zaten Diablo 3’ü bekleyen oyuncunun neler çektiğini az çok gösterir durumda. Blizzard son oyuncağı ile halen oynaya dursun gelin biz öğrendiklerimiz, beklentilerimiz ve Blizzard’ın potansiyelini harmanlayarak Diablo 3’ün nasıl olacağına dair biraz beyin fırtınası yapalım.



Peki seni bu kadar özel kılan şey nedir ey yaratık?

Diablo 3’ün hikayesi ikinci oyundan 20 sene sonra geçiyor. Mephisto, Diablo ve Baal yenilgiye uğratılmış, ancak Santcuary adlı dünyanın yaşayanlarını hem cehennemin hem de cennetin güçlerinden koruyan Worldstone yok edilmiştir. Burning Hells ordusunun yarattığı katliamdan sağ kurtulan kahramanlar yaşadıkları zorluklar karşısında delirmiştir, dolayısıyla kötülük tekrar baş gösterirse, onu yok etme işi yeni nesil kahramanlara kalmıştır. Ve kötülük bir kez daha Tristram’da boy gösterir.

Oyunda onaylanan tek NPC karakteri Deckard Cain. Her iki oyunda da hem bilge hem de ukala bir akıl hocası olan Cain ve kızı, bu ikiliye ek olarak zaman zaman görevlerde kahramanımızın yanında boy gösterecek bir karakter olacak. Oyunun resmi sitesindeki açıklamaya göre Cain kahramanımıza ilk iki oyunda gerçekleşen olaylar hakkında bilgi verecek.

Alıntıdır..