türü
Müzik
yapımcı
Harmonix
yayıncı
MTV Games
çoklu oyuncu
Var
pc incelemeleri için kullanılan test sistemimiz
İşlemci:AMD Phenom Triple Core 8750 Am2+ 2.4Ghz 3.5Mb 65Nm 95W 3600Mhz tray
Ekran Kartı: Sapphire Ati Radeon HD 3870 X2 Crossfire
Anakart: MSI K9A2 Platinum
Ram: OCZ Flex XLC PC2-6400 800 Mhz 1Gb X 2
Sabit Disk: Seagate 2X1 Tb
Monitör: BenQ X2200W LCD
Güç Kaynağı: Tagan TG 600-U35 600W
Kasa: Asus Vento
Soğutma: Thermaltake Big Typhoon Cooler




Yeni bir müzik efsanesinin doğuşuna tanık olun

Her şey evimizin salonunda kendi kendimize yaptığımız ufak çaplı müziklerle başlamıştı. Derken fırsat buldukça takıldığımız barda konsere gelen tipleri gördük. İnsanlar onlar için çıldırıyorlardı. Yaptıkları işten çok keyif aldıkları belliydi. Müzik tarzları da aslında bize pek yabancı değildi, hemen hemen aynı tarzda çalıyorduk. Derken bu büyük ve uzun maceramız aynı barda sahneye çıkarak başladı. Şuan çok ünlü bir rock grubuyuz. Binlerce dinleyicimiz, konserlerimiz için çıldıranlarımız, bizden daha iyi şarkı çalabileceğini düşünen rakiplerimiz ve binlerce dolar paramız var. Ah birde bunların hep sadece Xbox Live üzerinde olmasaydı hayat çok daha tatlı olabilirdi.

Grup müzik yapmaya kaldığı yerden devam ediyor

Rock Band özellikle online modları ile kendinden oldukça söz ettirmeyi başarmıştı. İlk defa elinde gitarı, mikrofonu, baterisi olan oyuncular birleşip sanal konserler vermeye başlamışlardı ve ciddi bir furya oluşturmayı başardılar. Oyunun etkileri daha geçmeden yapımcılar artık büyük ihtimal seri halini alacak Rock Band 2yi çıkardılar.

Rock Band 2 genel olarak bakıldığında bir ara ufak makyajlarla piyasaya çıkan FIFA serisine benziyor. Aralarında tek fark ise birinin temelinin çok iyi atılmış olması. Yeni oyunumuzda bize tam 84 adet yepyeni şarkı sunuluyor. Bu yetmiyormuş gibi ilk oyundaki şarkıları ve para ile aldığınız diğer paketleri de listenize ekleyebiliyorsunuz. Sene sonuna kadar çıkacağı duyurulan 20 adet ücretsiz indirilebilecek şarkı listesi de cabası. Yapımcılar bu işi gerçekten abartmışlar ve inanılmaz bir yelpaze sunuyorlar. Oyunun en can alıcı kısmı tabii ki World Tour modu. Elinizdeki enstrüman ile grubunuzu ve karakterinizi yaratıp başlıyorsunuz. Önce basit mekanlarda çıkarak hayran kitlesi ve para kazanıyorsunuz. Böylece hem repertuarınız genişliyor hem de çıkabileceğiniz yeni sahneler açılmaya başlıyor. Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim oyun maalesef yine normal kontrolü desteklemiyor. Oynayabilmek için illaki enstrümanlardan birine sahip olmanız gerekiyor. Rakip olan Guitar Heronun aksine Rock Band ilk oyundaki tavrını korumuş ve kararının arkasında durmuş.

Rock yıldızı olmak

En hoş yenilik artık konser verebiliyor olmanız. Ardı ardına bir liste oluşturarak konser verebiliyorsunuz. Eğer şarkıları başarı ile çalarsanız normalden çok daha fazla para ve hayran kazanıyorsunuz. Bunun dışında yarışma olarak da konserler eklenmiş. Kendi isteğinizin dışında o mekana ait şarkıları çalmayı tamamladığınız bu konserler açılıyor ve oynayabiliyorsunuz. Özellikle çalacağınız parçaları kendinizin seçmesi çok ince bir güzellik olmuş. Bir diğer eklenti ise Battle of the Bands denen online modu. Bu modda ise grubunuzla birlikte mekanlarda konserler veriyorsunuz. Sizin ardınızdan aynı konseri başka bir grupta veriyor. Böylece bütün dünya ile yarışmaya başlıyorsunuz. İşinizi yapıp en yüksek skorla noktaladığınız geceyi takip eden sabah birilerinin sizden daha iyi olduğunu görmek mümkün.

Görsel olarak Rock Band 2 aynı düzeni korumuş. Pek gözle görülebilecek değişiklikler yapmamış. Sahneler ve seyirciler ilerledikçe değişim gösteriyor. Çok enteresan tasarımlı yerlerde konserler veriyorsunuz. Karakter yaratma ekranında ufak eklemeler yapılmış. Özellikle tipinizi biraz daha ayrıntılı yapabiliyorsunuz.

Kapatırken

Rock Band zaten üzerine düşeni neredeyse eksiksiz yapan bir oyundu. Gerek konsollara getirdiği yenilikler, gerek oyunculara yaşattığı yeni deneyimler oldukça başarılıydı. Eklenen ufak özellikler ve yepyeni 84 şarkı ile yine başarılı bir yapım olmuş. Ciddi yeniliklerle farklı bir oyun gelene kadar Rock Band 2 kesinlikle türünün en iyisi.