Aklıma geldikçe hep merak ederim. Nedir bu solucanların olayı? Nasıl bir şeytan tüyü var ki yıllardır gecelerimizi bu oyun için harcıyoruz? Nedir yani grafikler mi hep çok iyi? Müzikler mi muhteşem? Yoksa senaryo mu sürekli bizi dumura uğratıyor? İnanın bu soruların cevaplarını tam olarak verebilmiş değilim. Aslında boş verin soruları biz dönelim oyunumuza, nerede o kuzu bombası...

Bildiğiniz gibi "Worms" kelimesi oyun tarihinin en çok bilinen ve en çok sevilen önemli isimlerinden biridir. Yıllardır oyun severler bıkmadan usanmadan her yeni Worms için zamanlarının büyük bir çoğunluğunu monitör başında geçirir. Team17'nin bu başarı çizelgesi hiçbir zaman aşağılara düşmeyen ünlü efsanesi, şu son 11 yıl içerisinde bizi bayağı bir memnun etti. Biz de yapımcıları gerek oyun satışları, gerekse gösterdiğimiz ilgi konusunda mutlu etmiş olacağız ki halen Worms serileri aynı heyecanla kendilerini oynatmaktalar. Her ne kadar 2003 ve 2004 yıllarında firma, sahip olduğu oyuncu kitlesinden kayıplar verse de getirdikleri bu yeni çizgi ile her geçen gün farklı oyuncuları bünyesine katmakta.

Bundan yaklaşık on bir yıl önce piyasaya çıkan ilk Worms oyunu kazandığı birçok başarıdan sonra PC dışında Amiga, GameBoy Classic, Jaguar, Macintosh, MegaDrive gibi birçok farklı platforma uyarlanmış, bu konsollarda da hatırı sayılır derecede büyük bir ilgi görmüştü. Ondan sonra piyasaya çıkan Worms oyunları da çıtayı belli bir derece daha yükselterek Worms'un ününü birçok kesime ulaşmasını sağlamıştı. 2003 yılında firma büyük risk altına girerek oyunu alışılmış tarzından farklı bir biçime taşıdı. Herkesin alışmış olduğu Worms bu sefer 3D olarak beğenilere sunulmuştu. Bazı kimseler bu yeni tarzı kısa sürede sevip benimsese de, eski Worms müptelaları bunu seriye büyük bir ihanet olarak görüp oyundan uzaklaştı. Daha sonra Worms 3D'nin devamı yapılacağı açıklandı. Piyasaya çıkacak olan oyunda aynı eski sürümü gibi 3 boyutlu özelliklere sahip olup, ekstra bir yenilik yapılmadan bu yeni tarzın korunacağı haberi gelmişti. Memnun kalmayanlar mecbur sevmedikleri Worms'e alışmak zorunda kaldılar. Ama Worms Forts: Under Siege piyasaya çıktığında büyük bir fiyasko ile yapımcıları bile şoke etti. Bir yıl sonra yeni bir Worms oyunu ile karşı karşıyayız. Bakalım Team17 hatalarından ne kadar ders çıkarmış?

Şimdi gelin on ikinci oyunun şerefine Worms serisine bir de "oyunoloji" şeklinde bakalım.

# Worms (1994)
# Worms Reinforcements (1995)
# Worms United (1996)
# Worms 2 (1997)
# Worms The Directors Cut (1997)
# Worms Armageddon (1999)
# Worms Pinball (1999)
# Worms World Party (2000)
# Worms Blast (2002)
# Worms 3D (2003)
# Worms Forts: Under Siege (2004)
# Worms 4: Mayhem (2005)