İşte tam istediğim gibi bir oyun. Ben piramitlere ve sakladıkları gizeme bayılırım. Bermuda şeytan üçgenine, diğer gizemlere, saklı olan matematiksel işlemlere neredeyse senelerimi adadım. Yüzlerce kitap okudum ve hala okumaktayım. Böyle bir insana böyle bir oyun yaparlarsa, daha başka ne ister ki. Gözü kapalı alır ve oynar değil mi. Bu oyunu elime geçirmem tesadüfen oldu yine. İsteyerek almadım yani. Sadece çıktı dediler ve bana getirdiler. İlginç; oyunu görüp de kutusunu incelediğimde oldukça sevinmiştim. Eğer adamların söyledikleri doğruysa, uzun zamandır oynamadığım tarzda eğlenceli bir oyun oynayacaktım. Eğlenmekten çok, öğrenmeye de yardımcı olacak bir oyundu.

Oyunda Sphinx'in sırlarını çözmeye çalışıyoruz. Bir mekanda araştırmalar yapıyoruz, orası bizi başka bir mekana götürüyor. Topladığımız ipuçları, yine bizi bir başka yere götürüyor. Bu böyle devam ederken, dünyanın merkezinden tutun, bin türlü mekanda dolaşacağız. En sonunda da herşey birleşip bizi Omega Taşı'na götürecek. Ben o taşı elime geçirir geçirmez, size bir tam çözüm yazacağım. Merak etmeyin :)

İşte oyunun konusu bu. Bana göre çekici. Birçoğunuza da öyle gelecektir. Bu mekanların oyuna bu denli kaliteli aktarılmasına da ayrıca sevindim. Yani kısaca, ben çok sevindim :) Hadi o zaman oyunda dolaşacağınız mekanlara bir göz atalım. Mesela, Gize Piramidi. Burada Sphenks hakkında bilgiler toplayacaksınız, tarih öncesi insanlarının teknolojilerine tanık olacaksınız. Chichen Itza mekanında ise, Maya kodlarını çözecek, Yucatan gizli yollarının peşinde koşacaksınız. Bir dolu mezar keşfedecek, bir dolu sır ortaya çıkartacaksınız. Ardından benim de bizzat gördüğüm StoneHenge mekanına gideceksiniz. Burada Keltlerin sırlarını öğreneceksiniz. Keltler tarihi hakkında inanılmaz detaylara ve bir o kadar da inanılmaz megalitlere rastlayacaksınız.

Ardından, Atatürk'ün de yoğun bir şekilde araştırdığı MU adasına gideceksiniz. İlginçtir ki bu adaya Easter Island adını koymuşlar. Biliyorsunuz bu adanın yeri henüz kesin olarak bilinmiyor. Hatta bazı kesimler Atlantis ile aynı ada olabileceği düşüncesindeler. Herneyse, bu adada, özellikle yer altı tünellerinde dolaşacaksınız, eski çizimlere ve değişik teknolojilere tanık olacaksınız. Hemen ardından da Şeytan Üçgeni'ne gideceksiniz. Burada tehlikeli dalışlar yaparak, denizin o kısmının gizemini çözeceksiniz. Herşey bittikten sonra, son olarak Atlantis kıtasına adım atacaksınız. Unutulmuş uygarlık sizi karşılayacak, sırlar birleşip çözülecek.

Oyun hakkında tüm gidişat böyle. Sanırım ilginizi çekmiştir. Bu olaylar muhteşem grafiklerle ve tamamen gerçeğe yakın bir şekilde hayata geçirilmişler. Tabi Atlantis gibi kesinleşmemiş mekanlar bu gerçeklikten pek pay alamıyorlar ama diğer mekanlar, gerçekleriyle aynı olarak tasarlanmış. Dreamcatcher Games, gene yapmış yapacağını. Dediğim gibi oyunun kontrolleri de oynanması da oldukça kolay. Asıl zor olan yol düşünmek. Yapımcı firma insanların düşünmeye odaklanabilmesi için oyunun diğer kısımlarını oldukça basit tutmuşlar. Bu da oyunu bence daha eğlenceli yapmış. Sanki bir ansiklopedi başında uyuyakalıp hayal görmek gibi birşey bu. Çok hoşuma gitti benim.

Grafiklerden yeniden bahsedelim. Resim kalitesindeki grafikler hepinizi büyüleyecektir. Videolar, diğer görüntüler profesyonel ellerden çıktıklarını tamamen belli etmekteler. Aslında oyunu oynamaktan vazgeçip, etrafı izlemek bana daha mantıklı geliyordu ama oyunun sonunu da görmek için can atıyorum. Ses efektleri de ayrı bir olay. Bazı seslendirmeler dışında, oyunda öyle fazla bir ses efekti yok. Müzikler türe uygun seçilmişler. Sorun bulamadım ben pek.

Sistem olarak da fazla nazlı değil bu oyun. O yüzden herkes ama herkes bu oyunu alıp denemeliler. Adventure ve gizem severler ise gözleri kapalı almalılar bu oyunu. Ben kefilim, kesinlikle hoşunuza gidecek. Zaten bitiremezseniz kısa bir süre sonra tam çözüm için kollarımı sıvayacağım. Bu nedenle içiniz rahat olsun :) Artık yazacak birşey yok, gerisi siz oyunu oynarken gördüklerinize kalmış...