Brandenburg


80’li yıllarda bir eylemci Berlin’de sokak ortasında vurulur. Paraguay’da bir arabanın çarpıp kaçtığı kaçakçı çok geçmeden can verir. Yaşlı bir işadamı, Asuncion’daki görkemli malikanesinde kafasına kurşun sıkarak intihar eder. Bu ölümlerin birbiriyle bağlantılı olduğuna inanan Gazeteci Rudi Hernandez ise olayı çözemeden korkunç bir cinayete kurban gidecektir.
Gazetecinin akrabası Erica, AB’ye bağlı Avrupa Güvenlik İdaresi’nde uzman olarak çalışan Volkmann’ı araştırmayı sürdürmeye ikna eder. Başlangıçta Volkmann’ın elinde işe yarar hiçbir ipucu yoktur. Sadece banda alınmış anlamsız bir konuşma ve yarısı yanmış, eski, siyah beyaz fotoğraf… Bu fotoğraf Avrupa tarihini elli yıl geriye götürecek korkunç bir planı açığa çıkarır: bugün de tekrarlanabileceğini bildiğimiz için, büsbütün korkunçlaşan bir planın… Volkmann’ın artık kendi geçmişinin acılarıyla yüzleşmekten başka çaresi yoktur.

“Gerilim türünün en iyileri arasında yerini alan, soluk soluğa okurken keyif duyacağınız bir eser. İnsanı sarsacak kadar gerçekçi.”
Campbell Armstrong

“Best-seller kitapların tüm özelliklerini taşıyor. Egzotik mekanlar, müthiş bir kurgu, gerçekçi karakterler ve diyaloglar. Gerçekten çok başarılı.”
Ted Allbeury


Kitabın içinden

Adamın başını sallayıp mutfağa gidişini izledi. Tam anlamıyla yakışıklı biri değildi, ama çekiciliği su götürmezdi. Uzun boylu, koyu renk saçlı, geniş omuzluydu. Bir İngiliz’den çok Fransız’a benziyordu. Otuz yedi yaşında olduğunu söylemişti, daha genç gösteriyordu. Üstelik adamda bir şey vardı, sadece Sally Thornton’un adlandırabileceği bir şey. Duygulu, kahverengi gözlerinde, rafta duran çerçevelenmiş fotoğraflardan birinde gördüğü bie kadının gözlerindekine benzer bir şey. (sayfa 35)

Kitabın Künyesi

Yazarı: Glenn Meade
Yayınevi: Doğan Kitap
Çeviren: Ali Cevat Akkoyunlu
Türü: Ülkeler ve Polisiye
Sayfa Sayısı: 686
ISBN: 975-6719-64-8
Basım Tarihi: Ocak 2001