Matt Pokora; gerçek adı Matthieu Totta olan M.Pokora Fransa nın Strasbourg şehrinde, 26 Eylül 1985 yılında, Haute Pierre hastanesinde doğdu.
Boyu 180 cm ve 72 kg. burcu ise terazidir. 18 yaşında Strasbourg tan katıldığı Popstar Fransa yarışmasıyla ilk olarak M.Pokora adlı albümü çıkarttı ve böylece ilk başarısını yakaladı. Bu albümde ilk klibini showbiz adlı RB tarzı şarkıya çekti. Daha sonra ise Elle me Controle ve Pas Sans Toi klipleri ile albüm sona erdi. İkinci olarak "Player" albümü piyasada idi. Bu albümde ise ilk klip De Retour şarkısına çekildi. Başarısı çok iyiydi ve bu sayede iki senede dünya starlarıyla yakın seviyeye ulaştı. Konserleri Çok ilgi görmekte ve çok yoğun. Basta Fransa olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde konserleri düzenleniyor.
Örnek olarak Hollanda, Fas ve Belçika gösterilebilinir. Bu arada ünlü artistlerle de düet yaptı. Başarısında bu durumun da payı büyüktür. Ricky Martin, Blue, Sweety, Ciera, Red Rat gibi.
M.Pokora üç kişiden oluşan Linkup adlı grupta idi. Ama M.Pokora ve Player adlı albümleri gruptan tamamen bağımsızdır.
M.Pokora nın sevdiği tarz rb, hip hop ve rap türleridir.
En sevdiği artistler Usher, Justin Timberlake ve Disisz la Peste dir.
Favori markaları; Royal wear, Homecore, Be Priv, Pelle Pelle, Adidas.
Sevdiği parfüm Boss un Hugo Boss adındaki ürünüdür.
Hoşlandığı renkler mavi, kırmızı ve sarıdır.
En sevdiği kitap, Paul Emile Victor un Une Voix adlı kitabıdır.
Favori filmi Romeo ve Juliette tir.
En sevdiği hayvan ise kaplandır.
Tercih ettiği restorant Pizza Hut, içecek ise Ice Tea şeftalidir. Kızartma ve et türü yemekleri sever. Favori artisti ve ideal bayan tipi Jessica Alba dır.
Hobisi dans etmek ve fobileri uzay, örümcek ve baş dönmesidir.
En sevdiği denemeden hiçbir şeye sahip olamazsın sözüdür.
Bir rock grubunda gitarist olan, Matt ın 7 yaş büyük abisi var. M.Pokora şuanda annesi ve abisiyle beraber Paris te yaşadığı söyleniyor.