1980’lerin ve 1990’ların önemli hard rock grubu White Lion, Danimarka asıllı vokalist Mike Tramp ile gitarist Vito Bratta tarafından 1983 yılında New York’da kuruldu. Aynı sene Elektra Records ile anlaşan grup, “Fight To Survive” adlı ilk albümünü 1985 yılında yayınladı. Ancak Elektra Records kayıttan memnun kalmayarak anlaşmasını iptal etti ve albüm Asylum Records etiketiyle piyasaya sürüldü. Albümde basçı pozisyonunda James Lomenzo yer alırken, davulcu pozisyonunda ise Anthrax’dan Greg D’Angelo bulunuyordu.

1987 senesinde Atlantic Records ile anlaşan White Lion, aynı sene “Pride” isimli albümüyle Amerika listelerinde 11 numaradaydı. Albümden çıkan ilk single “Wait”e çekilen video kliple MTV’de ekrana gelmeye başlayan grup, bu single ile listelerde 8 numara oldu. Grup, esas başarısını “When The Children Cry” adlı akustik ballad single’ıyla yakaladı ve listelerde 3 numaraya yükseldi. Bu single ile birlikte “Pride” albümü 2 milyon kopya sattı, grup aynı sene albümün turnesine çıktı.

Turne sırasında Aerosmith, Ozzy Osbourne, AC/DC ve KISS gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşan White Lion, 1989 senesinde “Big Game” adlı 3. albümünü piyasaya sürdü. Albüm, Amerika listelerinde 19 numaraya ulaşırken, albümden çıkan single’lar “Little Fighter”, “Cry For Freedom” ve “Radar Love” oldu.

1991 senesinde “Mane Attraction” adlı 4. albümünü yayınlayan White Lion, bu albümle son iki albümde elde ettiği başarıyı elde edemedi. Bunun sebebi o dönem patlayan ‘grunge’ müzik akımı olarak gösterilirken, albüm grubun fanlarından olumlu eleştiriler aldı. Albüm sonrası basçı Lomenzo ve davulcu D’Angelo müzikal farklılıklardan dolayı gruptan ayrılırken, Tramp ve Bratta ikilisi yanlarına Suicidal Tendencies davulcusu Jimmy DeGrasso’yu ve basçı Tommy ‘T-Bone’ Caradonna’yı da alarak albüm turnesine çıktı. Eylül 1991’de Boston’da son konserini veren White Lion, bu konser sonrası dağıldığını açıkladı.

Mike Tramp, White Lion’ın dağılmasının ardından Freaks Of Nature adlı bir grup kurarak bu grupla birlikte “Freaks Of Nature”, “Gathering Of Freaks” ve “Outcasts” adında üç tane albüm yayınladı. Ayrıca solo kariyere de yönelen Tramp, “Capricorn”, “Remembering White Lion”, “Recovering The Wasted Years”, “More To Life Than This”, “Songs I Left Behind” albümleriyle birlikte “Rock N’ Roll Alive” adlı konser albümünü çıkarttı. Bugün hala solo kariyerine devam eden sanatçı, kendi bestelerini hayranlarına ulaştırıyor.

Gitarist Vito Bratta, Atlantic Records’da prodüktör olarak görev yaparken, James Lomenzo “Megadeth”in basçısı oldu ve davulcu Greg D’Angelo “AntiProduct” adlı grubu oluşturdu.

2003 senesinde Mike Tramp, White Lion’ın yeniden toplandığını açıkladı ancak Vito Bratta bu teklife sıcak bakmadı. Lomenzo ve D’Angelo teklife yanaşırken, gruba Ratt grubundan gitarist Warren DeMartini dahil oldu. Fakat isim haklarına Tramp ile birlikte sahip olan Bratta, bu oluşumu da engelledi ve Tramp yaptığı açıklamada eski White Lion’ın asla bir araya gelemeyeceğini belirtti.

2005 senesinde hukuk savaşlarından sonra Mike Tramp, yeni bir projeyle gündeme geldi. “Tramp’s White Lion” ismiyle oluşan grup turneye çıkarak 2 CD’lik “Tramp’s White Lion: Rockin’ The USA” adlı konser albümünü yayınladı. Sosyal konulara yaklaşımıyla dikkat çeken White Lion, orijinal kadrosuyla olmasa bile 2006’nın Kasım ve Aralık aylarında İngiltere, Danimarka, Yunanistan ve Türkiye’de performanslarda bulundu. Grup, 14 Mart 2008'de "Return of the Pride" adını taşıyan yeni albümü piyasaya sürdü. 14 şarkıdan oluşan bu albüm, grubun uzun zamandan sonra yayımladığı ilk stüdyo çalışması.