Oyuncular Pes Etmeyecek
Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği (NBPA) Direktörü Billy Hurter, dün Beverly Hills’de yapılan toplantının ardından yanında Başkan Derek Fisher ve 30 NBA oyuncusuyla birlikte basının karşısına çıkarak tehditlerin kendilerini yıldıramayacağını söyledi. Fisher da meslektaşlarının pes ederek geri adım atamak istedikleri yorumunu yapan JaVale McGee’yi de sert bir dille eleştirdi.

NBA Başkanı David Stern tarafların Perşembe günü anlaşmaya varmamaları durumunda Noel maçlarının yapılamayacağını hissettiğini söylemişti. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamadığı için sezonun ilk iki haftası iptal edilmiş ve Stern de zaman geçtikçe şartların oyuncular için daha kötü hale geleceği tehdidinde bulunmuştu.

Hurter ise bu durumun iki taraf için de geçerli olduğunu ve hem oyuncuların hem de takım sahiplerinin büyük miktarda para kaybedeceklerini belirtti. “Eğer biri başıma silah dayarsa ben de ona aynısını yaparım” diyen Hurter, “O kapı tek yöne açılmaz. Maçlar oynanmazsa sadece oyuncular kaybetmez. Çekilen acı ortak olacaktır. Eğer oyunculara acı verirseniz sizin de canınız yanar” şeklinde konuştu.



Fisher da Stern’in açıklamalarına, “Başkan Stern’in isteğine göre bir mühlet ortaya attı. Biz buna katılmıyoruz. Belli ki bir açıklama yapma gereği duymuş fakat oyuncuların düşüncelerini etkilemekten başka bir amacı olmayan keyfi sözler sarf etmiş” ifadeleriyle tepki gösterdi. Derek Fisher, oyuncuların geri adım atıp pes etmek üzere olmadıklarının da altını çizdi.

Üç saatten fazla süren toplantıyı ilk terk eden oyucu olan Washington Wizads’ın pivotu JaVale McGee ise basın mensuplarına verdiği demeçte ilginç bir noktaya değinerek, “İçeridekilerden bazılarının pes etmeye hazır oldukları kesin. Ama çoğunluk sağlam durmaya devam edecek” dedi. Ancak Fisher, McGee’nin sözlerine sert bir karşılık verdi ve “Şunu söylememe izin verin: İçeride en az zaman geçiren kişinin bu açıklamayı yapamaz. Kendisi grup adına bu şekilde konuşacak konumda değildir” diye konuştu.