Milli basketbolcumuz Hidayet'in takımı Toronto Raptors'la Doğu Konferansı 8.'liği için çekişen Chicago Bulls, Boston Celtics'i devirerek play-off'lar yolunda büyük bir avantaj elde etti..



United Center'da oynanan ve 10 binden fazla seyircinin izlediği karşılaşmada Chicago Bulls, Boston Celtics'i 101-93 yenerken Derrick Rose attığı 39 sayıyla hem kariyer rekoru kırdı hem de maça damgasını vurdu.

Rose attığı sayıların 17'sini son çeyrekte kaydederken maçı da 5 ribaunt, 7 asist, 3 blok ile tamamladı. Derrick Rose 15/22 genel şut ortalaması ile oynadı.

Chicago adına 30 sayı üreten ve 11/20 şut ortalaması ile oynayan Kirk Hinrich de gecenin yıldızları arasında adını yazdırdı. Chicago Bulls, Doğu Konferansı'nda play-off'lara yükselebilmek için normal sezonun son maçında bu gece Charlotte Bobcats'i yenmek zorunda.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun takımı Toronto Raptors ise play-off'lara gidebilmek için öncelikle New York Knicks'i yenip ardından da Chicago'nun Charlotte' a kaybetmesini bekleyecek.

Bu sezonki 31. yenilgisini alan Boston Celtics'te ise Paul Pierce attığı 28 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Ray Allen 25, Kevin Garnett ise 14 sayı ile takımları adına skora katkı sağladılar.

NBA'de gecenin toplu sonuçları ise şöyle:
Boston: 93 - Chicago: 101
Utah: 103 - Golden State: 94
Sacramento: 100 - LA Lakers: 106
Denver: 101 - Phoenix: 123