NBA'de görev yapan genel menajerler artık gelenekselleşen sezon öncesi tahminlerini yaptı. ‘nba.com’ tarafından düzenlenen ankete göre, son şampiyon Lakers unvanını koruyacak. En değerli oyuncu ödülünün sahibi ise Oklahoma City Thunder forması giyen Kevin Durant olacak.



"nba.com" son 9 yıldır sezon öncesi takımların genel menajerleri arasında bir anket düzenliyor.
Ankette genel menajerlere hangi takımın şampiyon olacağı, en değerli oyuncu ödülünü kimin kazanacağı ve yılın çaylağı ödülüne kimin layık görüleceği soruluyor.
Bu yılki ankette, kim şampiyon olur? Sorusuna Los Angeles Lakers yanıtı çıktı. Ankete katılan genel menajerlerin yüzde 63'ü şampiyonluk için Lakers'ı favori gördüklerini belirtti. Dwyane Wadeli kadrosuna kadrosuna LeBron James ve Chris Bosh'u katan Miami Heat ise yüzde 33 oranında oy aldı. Boston Celtics'e ise yüzde 4 oranında oy çıktı.
Genel menajerlerin en değerli oyuncu ödülü için favorisi ise Oklahoma City Thunder forması giyen Kevin Durant... Ankette, son Dünya Şampiyonası'nın yıldızı Durant'e yüzde 67 oranında oy çıktı. 2. sıradaki Kobe Bryant yüzde 26'da kaldı. Son iki sezonun MVP'si LeBron James ise sadece yüzde 4 oranında oy alabildi.
Ankete göre yılın çaylağı ise yüzde 68'lık oy oranı ile 2010 draftında Washington Wizards tarafından ilk sırada seçilen John Wall olacak.

ntvspor.net