DICE, Battlefield 3’ün alpha testinin beta testi ile karıştırılmaması için açıklama getirdi.

DICE kanadından getirilen açıklamaya göre Medal of Honor: Limited Edition’a sahip olanlar Battlefield 3 için alpha testine değil, beta testine girebilir. Alpha testi kapalı bir test ve sadece davet üstüne yapılabiliyor şeklinde bildiride bulunan DICE, “Daha önceki oyunlara sahipseniz ve bizim haber bültenlerimize kayıt olursanız alpha testine davet edilme şansınız olabilir.” şeklinde olaya açıklama getirdi. Aynı zamanda alpha testi için sosyal ağ platformları üzerinden de key vb. kodlar vermediklerinin de altını çizen DICE, alpha testinin sunucu odaklı teknik testler olduğunun altını çizdi.

Battlefield 3 için açık beta testinin Eylül’de gerçekleşeceğini ve Medal of Honor: Limited Edition oyuncularının ise beta testine katılım tarihinin ileriki süreçte açıklanacağını vurgulayan DICE, üzerinde Battlefield 3 beta sticker’ı olan MOH Limited Edition sahipleri beta testi için şimdiden hak sahibi olduğunu ekledi. MOH Limited Edition sahibi olup da haber bültenine kayıt yaptırmayanların Battlefield 3 betası için kayıt yaptırmaları gerektiği ve MOH Limited Edition’ı ikinci el olarak satın alanların Battlefield 3’ün beta testine katılım hakkı olmadığı vurgulandı.

Battlefield 3’ün alpha testine katılan çeşitli oyuncuların izlenimleri şöyle; Battlefield 3’ün oynanışı, Bad Company 2’den ziyade Battlefield 2’ye benziyor ama yürüyüş hızı BF2’den daha hızlı. Oyunda aşağıya baktığınızda veya bir şeyin üzerinden zıpladığınızda bacaklarınızı ve ayaklarınızı görebiliyorsunuz. Düşmanı nişanlamak için Bad Company 2’den daha keskin nişan almanız gerekiyor. Sınıflar daha makul ve işe yarar olmuş. Assault’ta med kit var ve Support mermi verebiliyor. Frame rate çok iyi ve oyuncuya “Call of Duty” hissi veriyor. Battlefield 3 oyun içi reklamlara (banners vs.) için hazır. Oyundaki vuruş tespiti Bad Company 2’den çok daha iyi. Silahlar Bad Company 2’den ziyade Battlefield 2’deki gibi ama ses ve hissiyat daha iyi. Namlunun parlaması BC2’yi göre azaltılmış. Seslendirmeler BF3’te her zamankinden daha gerçekçi sanki Bad Company 2’deki savaş teypleri gibi. BF3’te Bad Company 2’deki gibi kontrol edilen LAV-25 APC aracı mevcut. Bu aracı kullanırken tıpkı gerçek bir zırhlı personel taşıyıcı kullanıyor gibi oluyorsunuz.

Görsel olarak BF3 şahane, animasyonlar Bad Company 2’den ya da herhangi bir FPS’den daha iyi görünüyor. Etrafın kırılıp dökülmesi BC2’ye göre daha bir sınırlanmış BF3’te. Fakat etrafın kırılıp dökülmesi oyunun alpha testini gerçekleştirmek için bilinçli olarak limitlenmş. Işıklandırma iç mekanlarda olsun, dış mekanlarda olsun muhteşem görünüyor.Genel olarak BF3, Bad Company 2’den ziyade Battlefield 2 gibi, fakat alpha testinde harita 32 kişiyle sınırlı olduğundan her şey çok hızlı. Battlefield 3’ün 64 kişilik haritalarda daha hantal olma olasılığı var sonuçta alpha testinde “Rush” amaçlı bir harita kullanılmış. Bu izlenimlerin Battlefield 3’ün alpha testinden olduğu ve ürünün henüz bitmemiş halinden olduğunu da belirtmekte fayda var.


Battlefield 3 ekran görüntüleri için tıklayın