Sims hayranlarının merakla beklediği oyun ha geldi ha gelecek derken sonunda oyuncuların karşısına çıktı. Facebook üzerinden online olarak oynanan oyun büyük bir merakla bekleniyordu. Normal Sims serisi gibi oyuncuların isteğini karşılayıp karşılayamayacağı hakkında birçok sorunun sorulmasına rağmen, bu sorunun yeni geliştirmeler ile çözüleceği çok net gözüküyor. Buradan da gözüküyor ki yapımcılarında oyunu geliştirme konusunda hiçbir şeyden kaçınmayacağı kesin.

Oyunun kısa sürede Facebook’ta fenomen olacağı belli. Normal oyununda fenomen olması, sims social’in çok daha büyük bir kitleye sesleneceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Yükleme kurulum veya oyun gereksinimleri gibi sorunların olmayışı önceden oynamamış olanları da “bir kere denesek ne çıkar yükleme gibi uğraştırıcı bi soru da yok” gibi düşüncelerin oluşmasına büyük katkı sağlıyor. İyi güzel hoş ama bu kadar büyük bir oyun kitlesinin oynaması bazı sorunlara da neden oluyor.

Şimdilik en önemli sorun açılışta yaşanıyor. Bazen teknik hata bazen de yüklemedeki sorunlar oyuncuları yoruyor. Ama yinede beklemek biraz sıskada beklemeye değer bir oyun. Şimdilik eksiklerin fazla olasına rağmen kesinlikle zamanla facebook’taki en çok oynanan oyun olacağına eminim.

Oynamaya Hazırız

Oyun yüklendi. Şimdi karşımıza Sim’imiz çıktı. Burada Sim’in karakterini (para düşkünü, atletik…) belirleyip, saç, sakal, kaş ve bunların renk ayarlarını yapıp, üstüne başına ne giyeceğini seçiyorsunuz. İsmim ve soyadı girdikten sonra oyuna başlıyorsunuz. Evimize geldik. İlk önce evde kutular var bunları açıyoruz. Tabii oyun bize ne yapacağımız gösteriyor. Şimdilik açlık, tuvalet, yıkanma, sosyalleşme, eğlence ve uyku ihtiyaçları bulunuyor.



Karnımız açıyor yediriyoruz, uykusu eliyor uyutuyoruz ve bildiğiniz niceleri. Kendimizi geliştireceğimiz gitar mikrodalga ve bilgisayar var. Buralarda hem kendimizi geliştiriyoruz hem de para kazanıyoruz. Ayrıca para kazandıkça alışveriş yapıp yeni eşyalar alabilirsiniz. Ayrıca evin dışında ekip biçeceğiz birkaç arazi var. Buralar çilek vb. bitkiler dikip bunları toplayabilirsiniz. Gelelim sosyalleşmeye. İlk komşumuz Bella. Sosyalleşmemize en büyük yardımı Bela verecek. Evine gidip konuşacak, onunla dans edecek, yemek yiyebileceksiniz. Sonrasında yeni komşular ekleyebileceksiniz. Şunu söylemeden geçemeyeceğim.

Evinizin yanında çöp kutusu var. Orayı karıştırıp bahtınıza ne çıkarsa alıyorsunuz. Ama yarar sağlayacak şeyler bulabiliyorsunuz. Oyunda bazı eksiklikler var ama gelişeceğine ve çok güzel bir oyun haline geleceğine eminim. Önemli konulardan biride dil. Şu anda İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca var. Yakında Çince, Portekizce, Endonezya’ca ve Danca dillerin de ekleneceği belirtiliyor. Ama Türkçe’nin ekleneceği zaman belli değil. Facebook sayfasını beğenirseniz, "Welcome" bölümündeki "More to Like" sekmesinden ücretsiz hediyelerinizi alabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar.