Deus Ex: Human Revolution'ın PC versiyonunu yapan geliştirici firma Nixxes Software'in kurucusu Jurjen Katsman oyunda esas oynanması gerekenin PC versiyonu olduğunu iddia etti.

Katsman her ne kadar ön yargılarını belirtse de oyunun PC versiyonunun en iyisi olduğunu gösteren detayları da gizlemiyor.

"Öncelikle şunu söyleyelim, Nixxes PC'de kullanılmak üzere DX11 render'ı geliştirdi ve uygun olduğunda bunu kullanacağız. Bunun üzerine bir de DX 11'i kullandığınızda göreceğiniz pek çok özellik de ekledik; gerçek zamanlı mozaikleme, geliştirilmiş Screen Space Ambient Occlusion, geliştirilmiş blur ve alan derinliği gibi."

"Ayrıca AMD'nin Eyefinity'si için uyarlanmış desteğe ve 3DHD'ye sahibiz. Son olarak kullanıcı arayüzü klavye ve fareye uygun olarak hazırlandı, üstelik fare kontrolleri oyunculuk alışkanlıklarınıza uygun bir şekilde ayarlanabiliyor."



"Benim PC'deki en beğendiğim özellik Eyefintiy ile görüşünüzü genişletebilmeniz, çünkü bu şekilde daha derin bir tecrübe yaşıyorsunuz. Bu kesinlikle herkesin denemesi gereken bir özellik."

"PC konusunda biraz ön yargılı olduğumuz kesin ancak Nixxes'te PC versiyonu oynamanız gereken esas versiyon olmalı. 3D ve Eyefinity ile yaşadığınız derinlik ve gelişmiş çözünürlük, efekt ve frame oranı size ciddi anlamda süper görseller sunuyor."