İlk başta epey sorunlu çıkan Rage'in PC sürümünün kaplama problemleri, yamalarla düzelmişti. Bu düzenlemelerin ardından Rage'in Steam forumlarında id Software'in daha yüksek detay için yeni bir güncelleme yayınlayacağına dair bir söylenti çıkmıştı.


Çıkan söylentiye göre bu yüksek detaylı kaplama paketin boyutu 100 GB'dan fazla olacak fakat gerçekten "yüksek kalite" bir oyun sağlayacak. Bunun ve kaplamalardaki hataların sebebi, oyunun gerçekte 150 GB'lık yer kaplaması fakat sıkıştırılırken 21 GB'a kadar düşürülmesi.

Bugün John Carmack'a Twitter üzerinden bu paketin durumu hakkında bir soru yöneltildi. Carmack ise ilk başta böyle bir planlarının olduğunu fakat bunun pek yardımcı olmadığını dile getirdi.

Carmack, "İlk yaptığımız denemeler sonrasında bu paketin pek yardımcı olmadığını gördük. Çünkü çoğu kaplamalarda elde edilebilecek daha yüksek bir detay yok." açıklamasını yaptı.


Kafalar ise herzaman olduğu gibi yine karıştı. 150 GB'lık bir oyun ile 21 GB'lık bir oyunun aynı kaliteyi sunacak olması, bundaki en büyük sebep. Neyse, John Carmack daha iyi bilir.

Kısacası PC oyuncuları, bu saatten sonra Rage için daha yüksek grafik güncellemesi beklemeyin.