Konami, Pro Evolution Soccer’ın menajerlik oyunu PES Manager’i satışa sundu
Hatırlanacağı üzere daha önce yaptığımız bir haberde, Konami’nin iOS ve Android destekli cihazlar için mini bir menajerlik oyunu üzerine çalıştığını,bu oyunun Japonya’da hali hazırda satışta olan World Soccer Collection S’in farklı bir versiyonu olduğunu sizlerle paylaşmıştık.
Konami, bir süre önce Avrupa pazarı için duyurusunu gerçekleştirdiği PES Manager’i geçtiğimiz gün Google Play ve App Store üzerinden ücretsiz olarak satışa sundu. PES Manager’de diğer ücretsiz oyunlar gibi içerisinde çeşitli mikro ödeme seçenekleri barındırıyor



Konami oyunda para yerine Prize Draw isimli bir sisteme başvurmuş. Dolayısıyla belirli ücretler ödeyerek Prize Draw satın alabiliyorsunuz. Bu sayede yüksek bonservis bedeli olan oyunculara erişebiliyorsunuz. Tabi oyunda Prize Draw kazanmanın tek yolu para harcamak değil. Rakiplerinizle yapacağınız maçları kazanarakta Prize Draw kazanabiliyorsunuz. Tabi ki bu yolla kazandığınız Prize Draw miktarı ile Ronaldo kalitesinde bir oyuncuyu bünyenize katmak senelerinizi de alabilir.
Öte yandan yapımda 1500′ün üzerinde lisanslı futbolcu bulunduğunu da belirtmek isterim. Görünen o ki, Konami PES serisinde sahip olduğu lisanslı futbolcuları bu menajerlik oyununa da doğrudan aktarmış. Fakat yine de bazı ünlü futbolcuların abuk subuk isimlerle karşımıza çıkmaları oyunun en büyük eksilerinden biri.
Konami, PES Manager’e iyi kötü bir de 3D maç motoru eklemiş. Yani dilerseniz maçlarınızı uzun uzun izleyebilir, dilersenizde direk sonucu öğrenebilirsiniz. Bu arada 3D maç motorundan beklentiniz öyle üst düzeyde olmasın.

Kaynak : scroll