Microsoft'un 3K sorununu ortadan kaldırmak için geliştirdiği Jasper modellerinde de 3K sorunun görülmeye devam ettiği bildirildi. Yurtdışında modifiye edilmemiş Xbox 360'lara Microsoft E73 ve 3K hatalarına karşı 3 yıl garanti veriyor. Sorunlu makinelerin Microsoft tarafından yurt dışında ücretsiz olarak garanti kapsamında değiştirildiği açıklandı.

Microsoft ilk önce Zephyr ile sorunun üstesinden gelmeye çalışmış, ardından Falcon'u çıkarmış bu da sorunu çözemeyince Jasper modelini geliştirmişti. Ancak, görünen o ki Jasper da da 3K ölümcül hatası devam ediyor.

Jasper modeli 65 nm CPU, 65 nm GPU ve 12. amp. birim ile geliyor. Ancak, bu hatanın konsolun diğer modellerine oranla çok daha az görüldüğü de yapılan açıklamalar arasında bulunuyor.

Xbox 360'ın en büyük rakibi olan PS3'ün de sarı ışık problemi olduğu biliniyor. Ayrıca, PS3'de en çok görülen hatalardan birisi de bluray sürücüsünün bozulması. Ancak, her iki hata da ölümcül değil ve tamiri makineniz garantisiz olsa da mümkün.

Son nesil konsollar içerisinde en arıza çıkarmadan çalışanı şu anda Nintendo'nun Wii isimli konsolu olarak görünüyor. Ancak, Wii'de oyunların grafiklerine önem veren oyuncuları maalesef tatmin etmiyor.